|
Nawałka ma wlasnie u mnie ogromny minus za Obraniaka. Facet jasno sie okreslil, ze nie chce grac dla Polski(bo tym jest wybieranie sobie selekcjonera, u ktorego bedzie wystepowal. Nie wspominam o jego smiesznych wypowiedziach nt. Bońka). Dlatego ten grajek nie powinien istniec dla kazdego, kolejnego selekcjonera. Nie dosc, ze jest to gracz wybitnie przecietny(co przez lata pokazal w reprezentacji), to dodatkowo ma trudny(i jest to eufemizm) charakter. Zeby przez tyle lat nie nauczyc sie polskiego? W ktorym roku debiutowal? On nigdy nie probowal zintegrowac sie z grupa, z kolegami z zespolu, czy po prostu z kbicami. Przyjezdzal tylko do Polski rozegrac mecz i bye bye. Takich ludzi kadra nie potrzebuje. Nie dosc, ze sfochowany, nieprzystosowany, to i na boisku nie bedzie umieral reprezentujac nasz(ale czy jego?) kraj. O jego "popisach" tez juz naroslo wiele mitow, bo ja nie pamietam jego dobrego meczu o punkty...przychodzi mi na mysl tylko debiut z Grecja(towarzyski), z WKS(towarzyski) i slaba Anglia(asysta ze stalego fragmentu gry, ale pod tym wzgledem np. taki Mila go zjada na sniadanie). Naprawde, dajmy sobie spokoj z kims takim. Wole POLAKA, ktory nie bedzie robil takich szopek i ktory bedzie zapieprzal na boisku. Jednak z tego, co widac, to bedziemy mieli tych samych kopaczy, ktorzy skompromitowali sie na EURO i w czasie ostatnich eliminacji. Panie Nawałka, to musi byc nowa reprezentacja i nowi ludzie. W innym wypadku, to rownie dobrze mogl zostac Fornalik, skoro niczego nie mamy zamiaru przebudowac.
|