Wyświetl pojedynczy post
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2013, 19:18
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Różnica jest taka ,że np rodziców na in-vitro nie stać ,więc wspomożenie ich jest w jakiś sposób uzasadnione,natomiast ciągłe dotowanie grupy ,która jest bardzo zamożna jest dla mnie niezrozumiałym paradoksem.
różnie z tym bogactwem kościoła jest.szkoda,ze nie wiesz jak wyglądają parafie np na Mazurach.tam tak wesoło nei jest.owszem na pld nikomu nic nie brakuje.ale diecezja krakowska i tarnowska to nie cały KK.poza tym idąc dalej co mnei to ma obchodzic,ze kogoś nei stać.mnie tez nie stać na wiele rzeczy które chcialbym miec i z tym zyję.zawsze jest cos za cos.może trzeba sprzedac samochód i zainwestować swoje pieniądze w in vitro,albo zrezygnować z ekstra wczasów?tobie nei pasuje by płacic bylo nie bylo swoje pieniadze na KK -bo jest bogaty.a mi nei pasuje by tez z moich pieniedzy finansować np invitro (żeby nei bylo-to tylko przyklad.akurat rozumeim tych ludzi mimo moralnych watpliwości nie domagam sie by panstwo tego nei finansowalo)
i jeszcze jedno.skoro tych rodzicow nei stac na invitro-nie az tak drogie bo pieniadze nei wydaje sie jednorazowo tylko rozlozone sa w czasie to moze nei powinni miec dzieci w ogóle?przeciez jak obliczono wychowanei jednego dziecka to koszt okoo 200 tys zł.-argument taki sam jak twój o proboszczu
Ostatnio edytowane przez picasso : 04.11.2013 o godz. 19:20.
dziękuję za uwagę