Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2013, 14:38
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Lider ma u siebie 2. i 3. drużynę, czyli prawdopodobnie (chyba że tabela będzie bardzo płaska) głównych konkurentów do tytułu. Nawet jeśli założymy, że siły poszczególnych drużyn są wyrównane, a wynikami rządzi całkowity przypadek (przy czym z pewnym większym lub mniejszym przechyleniem szans na korzyść gospodarza), to taki układ jest najkorzystniejszy.
Tylko nie wiesz ile to 'przechylenie wynosi'.

Równie dobrze można wyciągnąć mecze z tego 'półmetka'. Więc o ile dobrze pamiętam spotkania L, to Pogoń,Wisła,Zawisza do tyłu, remis z Lechem, Cracovia, Górnik, Śląsk do przodu.
Czyli bilans 3-1-3 (10 pkt). Wisła ma 2-4-1(10 pkt) a dla porównania ostania Zawisza 4-1-2 (13 pkt). Mam nadzieje że nie pomieszałem.

I jaki z tego wniosek? Zawisza faworytem do MP? Bez sensu. A może jednak? W końcu cyfry nie powinny kłamać ....

Edit:
Jeszcze nie uwzględniasz 'punktów' z sezonu zasadniczego które to mogą być o wiele ważniejsze niż 'mecz u siebie'. Już kiedyś o tym pisałem stawiając tezę że mecze z sezonu zasadniczego ze 'słabeuszami' będą nadal decydujące w walce o MP.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 04.11.2013 o godz. 14:44.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując