Turek napisał(a):

|
Tylko Palikot może coś zmienić w Polsce, przynajmniej znikną katofaszyści pokroju Kaczyńskiego którzy chcą wszystkiego zakazywać , stawiać na każdym skrzyżowaniu pomniki i robić ludziom jajecznice z mózgu że Putin z Tuskiem zabili mu brata.Poza tym ludzie wierzący z założenie nie mogą być inteligentni bo jak można w XXI w myśleć że kobieta urodziła dziecko przez zapylenie a później on chodził po wodzie..
|
Oj kolego bzdury gadasz straszne. Sam nie jestem osobą pobożna , tzn zostałem wychowany w religi katolickiej ale nie czuję i nie czułem nigdy potrzeby wiary. Natomiast bardzo cenię ludzi wierzących i podziwiam ich za to co mają taki nienamacalny stan dzięki któremu pokonują trudności.
Ty tego nie masz więc nie wiesz co to jest wiara czy modlitwa więc nie oceniaj czegoś o czym nie masz zielonego pojęcia.
Co ma inteligencja do tego kolego? To nie jest tak jak tobie się wydaje,że ciemnota świadomie daje się robić w konia. Wierzą świadomie w coś czego człowiek nie był by w stanie dokonać - jakkolwiek by nie był inteligenty.
Fatima, czy nawet nasz Łagiewniki są uznane za prawdziwe. Nie takie mózgi i inteligenci głowili się jak to obalić, takie ich zadanie. Nie udało się, potwierdzono prawdziwość przez tych samych inteligentnych ludzi,