Pablo84 napisał(a):

To odpowiedz mi w takim wypadku czym jest Ruch Palikota?
Mam wrażenie, że dla Ciebie fundamentalną kwestią w tym wszystkim jest antyklerykalizm. Tak jakby kościół bym wszystkiemu winien. Owszem nie jest doskonałą instytucją, bo mimo wszystko kierują nim ludzie.
Nie jest tak?
Zastanawiało mnie zawsze jaką alternatywę ma dla ludzi wybrana przez Ciebie partia. Nie ukrywam- dla mnie jest groteskowa, ale zapewne Ty masz inne zdanie. Jak można popierać kogoś, kto jedynie obraża ludzi siedzących niedaleko w sejmowych ławach, opluwa, obrzuca, przynosi wibratory, promuje dewiacje...
Jaki cel ma ta partia?
|
1. Nie będę głosował na POPIS,który już od 8 lat niszczy ten kraj , dławiąc go w jakiś jałowych sporach i tematach zastępczych typu Smoleńsk,więc to jest pierwszy powód ,żeby poprzeć kogoś innego.
2. Patrząc na działalność kleru ,czytając trochę literatury na ten temat ,instytucja ta przypomina mi raczej organizację przestępczą ,więc tak ,jestem antyklerykałem , i nie chcę żeby ta instytucja miała wpływ na cokolwiek w Polsce. No i niestety tylko Palikot ,mimo że nie jestem jego fanem i w wielu kwestiach jego zachowanie mnie drażni, mówi o tym żeby realnie była rozdzielność między państwem a kościołem mówiąc w skrócie
3.Nie słyszałem ,żeby ktoś od Palikota kogoś opluwał , słyszałem za to posłanke Pawłowicz ,która to notorycznie robi i zachowuje się jak prostaczka...Dla ciebie ta partia promuje dewiacje, dla mnie uczy takich jak ty tolerancji do innych ludzi.