Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2013, 15:10
Podoba mi się wasz tok rozumowania. Daje wam w takim razie zagadkę. Wytłumaczcie mi co chciało weszło przekazać w tym tekście i jaki jest ukryty przekaz chwalący Legię bo nie chciałbym wciskać w siebie tę prolegijną propagandę. Szczególnie prosiłbym o skupienie się na pogrubionych fragmentach bo za cholerę nic mi nie chce przyjść do głowy.

Cytat:
Przez ostatnie tygodnie uważnie obserwowaliśmy Guerriera i za każdym razem mieliśmy mieszane uczucia. Nawet, gdy grał słabo, to od czasu do czasu popisywał się czymś ponadprzeciętnym. Ale notował też przestoje, fatalne decyzje, by chwilę potem pokazać błysk. Trudno w takim wypadku ocenić potencjał gracza, można tylko przylepić mu łatkę: chimeryczny. Ale dziś dowiedzieliśmy się co się stanie, gdy Donald ma swój mecz. Dzięki szybkości, technice oraz odwadze Haitańczyk mógłby zostać najlepszym dryblerem ligi. To naprawdę nie jest u nas mocno obsadzona pozycja, a on ma wielką łatwość pojedynków jeden na jeden. Wychodzi nawet w ten sposób skutecznie spod własnego pola karnego, a co dopiero mówić o szesnastce rywala. Jasne, ma problemy z trzymaniem pozycji spalonego, ogólnie przygotowaniem taktycznym, czasem zagra też zbyt nierozważnie. Ale nieprzypadkowo partnerzy sami szukali go podaniami w późniejszej fazie meczu, trudno o lepszy komplement dla zawodnika. Choć oczywiście, lód na głowę, przyjechał tylko Widzew, na jego tle akurat nie jest największą trudnością się pokazać.

Obok Guerriera bohaterem meczu mógł być Chrapek, ale ostatecznie postanowił zagrać tylko jedną połowę, a w drugiej zniknąć. Mimo wszystko jednak jego rozwój przebiega cały czas harmonijnie, prezentuje się lepiej od choćby holowanego na siłę przez niektórych - bo często odnosimy takie wrażenie - Furmana. Naprawdę, powołanie Chrapka do kadry na sparing przestaje być scenariuszem rodem z science fiction, wydaje się, że to coraz bardziej tylko kwestia czasu. Bardzo efektywny był dziś też Garguła, może dłuższymi momentami niewidoczny, ale w kluczowych momentach postawił swój stempel: dwie asysty mówią same za siebie.
c. napisał(a):Wyświetl post

Zdziesiątkowana bo dwóch piłkarzy Legii nie zagra (Dusan nie gra od w .... czasu).
Kuciak, Radovic, Saganowski, Broź, Żyro, Kosecki, Łukasik, Astiz. Pewnie jeszcze jacyś mniej znaczący zawodnicy nie mogą grać. Dwóch? Naprawdę?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując