milosz napisał(a):

|
Techniki Boguski sie już nie nauczy, ale tak jak w przadku Małego, szybkość to może być jego atut, a że jest od niego inteligentniejszy to gra Rafał, kosztem Patryka.. .. Jeśli Małecki i Boguski będą szybsi od rywali to wówczas będzie z nich pożytek, jeśli nie to tylko będą z nami z powodu wąskiej kadry. Podobnie ma się rzecz z Sarkim i Donaldem którzy grają jakby byli sami na boisku, w przypadku Sarkiego technika i szybkość jest, gry zespołowej brak, u Donalda z taktyką i ustawianiem się na boisku jest jeszcze gorzej..
|
Wydaje mi się że zestawianie Małego z Boguskim oraz Sarkiego z Donaldem jest troszkę uproszczeniem każdy jest inny;
Ja oceniam ich tak (w skali 1-5):
Mały: technika 4, szybkość 4,5 , przegląd sytuacji: 2, taktyka 3, siła 4, strzał 4, atut osobisty: krótkie prowadzenie piłki, szybkość na kilku metrach
Boguś: technika 3, szybkość 3, przegląd sytuacji 4, taktyka 4, siła 1, strzał 3, atut osobisty:inteligencja
Donald: technika 4, szybkość 4, przegląd sytuacji 1, taktyka 2, siła 3, strzał 4,, atut osobisty: dynamika, strzał
Sarki: technika 3,5, szybkość 4,5, przegląd sytuacji 3, taktyka 2, siła 2, strzał 4, atut osobisty: szybkość
Dla mnie najważniejsze u piłkarza jest przegląd sytuacji i technika i szybkość