Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2013, 16:33
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
A na jakiej pozycji gra Boguski ?
Wg mnie i pewnie nie tylko mnie: Boguskiemu wyjdzie 1-2 podania do przodu, 1 góra 2 odbiory w środkowej strefie, ewentualnie zablokuje jakiś strzał. Boguski w formie jaką prezentuje od długiego już czasu jest po prostu słaby do niemożliwości i to, że dzięki jego podaniu czy przejęciu wpada jakaś bramka mimo wszystko nie poprawia całokształtu jego gry.

Boguski na boisko wychodzi najczęściej jako skrzydłowy, ale jego gra to hasanie po boisku od jednego do drugiego pola karnego i to najczęściej bezproduktywne. Małecki też jest bez formy, ale Boguski stracił jakość gry od czasu chamskiego wycięcia przez tę kanalię Borysiuka od tego czasu gra Bogusia to jeden wielki brak.
Walka małego Bogusia w środku pola z większością przeciwników kończy się stratą i pogonią za rywalem. Dużo walki - mało korzyści tak krótko można opisać grę Boguskiego i Bogu dziękować, że podpisano Pawła Brożka, bo inaczej mielibyśmy w napadzie Boguskiego i jakieś 10 punktów mniej w tabeli....
Nie ma co wspominać chama ... który o zgrozo siedział ostatnio na reprezentacyjnej ławce. Czasu nie cofniemy. Na dzisiaj jedyne zagrania w ataku, które można by posądzić o "międzynarodową" klasę to dzieło Brożka, Boguskiego,Chrapek ma przebłyski, ale na wyższym poziomie, pierwszej bramki z Lechią by nie strzelił, mimo że Boguski dał mu jak na patelni. Dlaczego? Nie spodziewał się? Mógł bo Boguski jest dla niego za szybki ale nauczyć się to jest chwila, wystarczy stać przodem do bramki.

Boguski o ile pamiętam w kadrze wszedł na 10 min i prawie strzelił dwie bramki. Piłkarsko jest u nas top, takie moje zdanie. To że biega wszędzie to efekt boiskowych wydarzeń zwykle tam gdzie jest to się przydaje. Jak nabierze pewności i przyjdzie ktoś do rywalizacji Gargułą to na wiosnę powieziemy krawatów trójkę.

Wiadomo że mógłby grać lepiej, ale nie sam, albo wszyscy grają w piłkę albo jest lipa. Piłkę stracić łatwo, a jeszcze łatwiej przegapić okazję łatwej efektywnej gry. Co z ładnej piłki jak nikt nie pójdzie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując