Wyświetl pojedynczy post
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2013, 21:39
sambo napisał(a):Wyświetl post
jeśli piszesz cos takiego, to oznacza, że nigdy się nie interesowałeś jego biografią. Zainteresuj się a potem napisz " sory chłopaki - pie***m farmazony - jak zawsze gdy sie o czymś mówi a nie ma się o tym większego pojecia".

A jeśli chodzi o "prawicowe standardy" poruszone na poprzedniej stronie, to zaiste, lewicowe standardy to właśnie artykuł pt. "Wnioski" we Wrocławskim Tygodniku Katolickim z 27 września 1953.
Niechże skopiuje wklei i szuka
No wlasnie dlatego ze jego biografie znam tak pisze. Nie wiem czemu ludzie dorabiaja ta krzywa legende firmowana potem przez samego Kuklinskiego jakoby jedynym powodem dla ktorego wspolpracowal z Amerykanami byla jego troska o Polske. Od samego poczatku bral za to pieniadze i to wlasnie pieniadze byly glownym czynnikiem uwiklania sie we wspolprace z CIA. Temat byl juz walkowany tyle razy ze naprawde nie ma potrzeby pisac jak to sprzedane plany drugiego rzutu czerwonych mialy przejsc przez Polske dlatego USA planowalo uderzenia nuklearne na pasie Wisly by temu zapobiec. Jesli ktos uwaza ze zdradzil komunizm,PRL a nie Polske to sie nawet z tym zgodze. Mnie chodzi o to ze zrobil to dla pieniedzy a nie z wyzszych pobodek. Dlategoz gloryfikowanie czlowieka o watpliwej moralnosci jest dla mnie nie na miejscu.