Wyświetl pojedynczy post
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2013, 19:08
Siema Pany

Więc tak, sytuacja lekko wymyka się spod kontroli.

Dieta na masę od kwietnia - przytyłem 13kg, obecnie 77kg. Przyrost całego ciała mocno zauważalny - jest jednak jedno ale.

Ale brzuch Pewnie typowe dla początkującego. Staje się on zbyt uwypuklony na tle reszty ciała - a więc uznaje, że lepiej to korygować zawczasu Cel jest nadal ten sam: przyrost mięśni, chcę więcej Generalnie jestem zadowolony z moich osiągów, ale zaczęła mnie ta sprawa brzuszka niepokoić

Pytanie jest następujące: skorygować dietę na mniej węglowodanową + aeroby czy być cierpliwym, dalej robić swoje i się na razie nim nie przejmować? Nie ukrywam, że bardzo mi zaszkodziły ostatnie 2-3 tygodnie, gdzie byłem chory, właściwie bez wysiłku fizycznego i mocno skoczyło tam gdzie nie trzeba... Nie mogę się zdecydować, gdyż obie wersje wydają mi się zbyt niebezpieczne dla mojego celu, tj.:
a) dieta na redukcję + aeroby --> czy nie będzie kłopotu z rozwojem mięśniowym klatki piersiowej, rąk, nóg? Czuje tu jeszcze spore rezerwy...

b) bycie cierpliwym i dalsze masowanie --> brzuch może się całkowicie wymknąć spoza kontroli, co jest absolutnie niepożądane
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując