Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2013, 12:05
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Na zachodzie piłkarze zapierdalają po 70 meczów w sezonie a nasi jak 30 zagrają to będzie sukces a i tak są jak widać zajebani. To jest jakaś parodia, ledwo co była przerwa na reprezentacje a tu 2 mecz z rzędu i trzeba odpuszczać... Taka mentalność stawia nas kompletnie na aucie profesjonalnego sportu w jakimkolwiek wydaniu. Borussia Dortmund w minionym sezonie grała jednym i tym samym składem ligę, puchary, LM a i cały skład na reprezentacje jeździł i jakoś się dało. Dziwi mnie i w....ia że znajdują się tacy co jeszcze zachowanie naszych księżniczek pochwalają.

pokaz mi jeden profesjonalny polski zespół w ciągu ostatnich 20 lat który wytrzymuje tempo gry co 3 dni . Naooglądaliście się ludzie Bundesligi , ligi mistrzów , jakby żyjąc ciągle w innym świecie . Pamiętajcie że wszystkie kluby na zachodzie nie doświadczyły ustroju komunistycznego i rozwijały się prężnie i zdrowo przez paredziesiąt lat . U nas tak naprawdę od 5 lat wszystko zaczyna wyglądać pomału tak jak na zachodzie . A i tak bazę treningową będziemy mieć dopiero na wiosnę. Nie mówiąc już o mentalności która zapewne nie zmieni się jeszcze przez jedno pokolenie.
Mamy klub który stanął nie tak dawno na skraju degradacji sportowo-finansowej ( tak tak ) , a dziś wychodzi mozolnie na prostą .

poza tym z czym do ludzi ? dalej niektórzy nie mogą zrozumieć jaki nasz klub ma potencjał kadrowy i jakie aspiracje .

Byliśmy skazani na walkę o utrzymanie . Uzyskujemy wyniki ponad stan ? tak . To cieszmy się że nie jesteśmy w dupie w lidze , a PP nie wygrała Wisła od wielu lat , i to o wiele razy mocniejsza kadrowo niż ta dzisiejsza. Porażka z Lechią mnie nie ucieszyła , ale żeby wyklinać piłkarzy i sztab trenerski . Jestem od tego daleki . Trzeba znać miejsce w szyku i swoje możliwości . Tak jak pisałem wcześniej - chcieć wygrać , a chcieć wygrać za wszelką cenę to dwa różne podejścia . Czasem trzeba zrozumieć tylko to pierwsze.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.10.2013 o godz. 12:08.
Odpowiedz cytując