Cytat:
Kilka dość istotnych zmian:
- naszym celem jest spokojne utrzymanie w lidze
- jesteśmy zadłużeni u piłkarzy, tniemy koszty gdzie się da
- ściągamy na testy jakieś kompletnie z dupy wzięte wynalazki, przy których nabór Widzewa wygląda całkiem profesjonalnie.
Nie mamy ławki rezerwowych, a tu niektórzy chcą rezygnować z Małeckiego.
|
Posta pisałem w naiwnej nadzieji że naprawde chcą tu zbudować mocną drużyne. Jak będą faktycznie dobre 2 okienka transferowe, to strata Patryka nie powinna być jakoś szczególnie odczuwalna. Wiem że ten scenariusz ,,raczej" nie wypali, ale po ostatnich 2 zajebistych latach teraz przynajmniej jakaś nadzieja na poprawe jest. Przedsezonowe plany o mówiły spokojnym utrzymaniu, ale po pompowaniu balonika i Smudowych 4 transferach do 1 składu można liczyć że uda się jednak osiągnąć coś więcej. Szanse są na to małe, ale taki scenariusz jest możliwy i nie jest to jakieś sf
Cytat:
|
A ilu mamy obecnie w Wiśle graczy z umiejętnościami na poziom znaczenia czegokolwiek w Europie? Dwóch? Więcej? Mniej?
|
Jak dla mnie 2

patrzyłem jednak z perspektywy 3 okienek, bo wtedy ma być ponoć gotowa drużyna, a przez ten czas sporo się może w składzie zmienić.
Cytat:
|
Moim zdaniem akurat Mały wciąż ma na to potencjał, a kiedyś już grał na tym poziomie i wstydu nie przyniósł. Co się z Nim i jego formą teraz dzieje i dlaczego - nie ma pojęcia.
|
Dla mnie Małecki bardziej pasował do stylu Wisły Maskanta opartej na indywydualnch zrywach paru zawodników. Po prostu wg mnie jest zbyt chaotyczny i surowy taktycznie, głowa w dół i hurra do przodu.
Cytat:
|
EDIT: I żeby sprowadzić niektórych odrobinę na ziemię: dobrze by było, żeby klub w najbliższym czasie zatrudnił jakiegoś specjalistę od przygotowania fizycznego/fizjologa, z którego w ramach oszczędności zrezygnowaliśmy. Chyba że coś przeoczyłem i już takowego mamy..
|
ponoć w zimie ma dołączyć ktoś do sztabu szkoleniowego, ale nie brałbym tego jako pewnik