Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2013, 14:46
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Napiszę to jeszcze raz. Jeden bałwan na tym forum próbujący wiecznie odgrywać mędrca, pisał o naszym zawodniku, a który jest aktualnie w pierwszym składzie w miejsce Patryka, że nie nadaje się na piłkarza (nadążasz?). Czy ten bałwan/ów mózg wyobraża sobie, że miejsce tego piłkarza można zastąpić studentem z Rumunii?
Jeżeli piszesz o mnie i o Chrapku, to sprawdź dokładnie co pisałem. Że jeśli nie poprawi przygotowania fizycznego to nic z niego nie będzie i że osobiście w niego nie wierzę (z uwagi na pokazywane na boisku zaangażowanie). Pomyliłem się tylko w tym drugim.
Jeżeli chodzi o mnie i o Boguskiego, to nie przypominam sobie żebym jakoś szczególnie mocno po nim jechał. Co najwyżej stwierdziłem, że obecnie nie strzela nawet z linii bramkowej, co jest akurat faktem. Stara się, nie jest najgorszy w zespole, ale...
Jeżeli chodzi Ci o innego "bałwana" - nie śledzę forum regularnie, nie mam pojęcia o kim piszesz. Ewidentnie - za głupi jestem.

Co do Ilieva - pisałem późno, pomyliłem nazwiska. Nie mam prawa wymagać od Ciebie, żebyś się tego sam domyślił, ale kolega wyżej na szczęście Ci podpowiedział. Chodziło o Jovanovicia, który jest obecnie naszym podstawowym stoperem.

Co do reszty - napisałem już wszystko, co uważałem za słuszne w temacie. Czas pokaże kto miał rację.
Jedno jest pewne - przy obecnej kadrze każde odejście będzie ciosem. Kiedyś narzekałem na Pajlicia, dziś piłkarz o takich umiejętnościach byłby pewniakiem do 11-stki.

morganfield napisał(a):Wyświetl post
I który przyjdzie pracować za czapkę gruszek i najlepiej z przeszłością w reprezentacji Turcji... Rozumiem, że w przeciwieństwie do mnie, jesteś zwolniony z realnej oceny sytuacji naszego klubu. (używanie tak głupiej retoryki jest bardzo łatwe)
Miesięczne wynagrodzenie fizjologa i przeciętnego piłkarza dzieli raczej przepaść. Obecnie Patryk (o ile się orientuję) gra na śmiesznym jak na realia ekstraklasowe kontrakcie. Gorsi piłkarze w biedniejszych klubach często kasują więcej.
Ale przede wszystkim - chodzi o priorytety. Jak Smuda zrąbie przygotowania "na nosa", to na dobrą sprawę nie będzie można nawet mieć do niego pretensji, skoro klub nie zapewnił mu odpowiedniej pomocy.

Co do reszty - ironia wymaga inteligencji. Na przyszłość nie próbuj.

Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
z tego co pamiętam to Smuda w momencie zatrudnienia mówił, że liczy na poszerzenie sztabu szkoleniowego podczas zimowej przerwy w rozgrywkach.
Nie tylko on na to liczy. Widać, że większość piłkarzy fizycznie wygląda super (największą poprawę zanotowali Głowacki, Garguła, Chrapek i Bunoza), ale Małecki i Sarki są własnymi cieniami. Wydaje mi się, że Emmanuel jest o wiele mniej dynamiczny niż w poprzednim sezonie. Trudno powiedzieć, czy to wina przygotowań, czy po prostu wrócił do swojego normalnej dyspozycji po podpisaniu kontraktu (biorąc pod uwagę jego wcześniejszą karierę - istnieje taka możliwość).

keth napisał(a):Wyświetl post
Posta pisałem w naiwnej nadzieji że naprawde chcą tu zbudować mocną drużyne.
Na razie nic na to nie wskazuje. Nawet jeżeli chcą, to mocno się z tym kryją. Ale nadzieja jest zawsze na miejscu, skoro wszystko zależy od kaprysu Cupiała.
Smuda zrobił wynik ponad stan, ale realia kadrowe są smutne. W tej chwili ciosem dla naszej obrony jest brak Burligi, a brak jego i Bunozy - katastrofą, co pokazał mecz Zawiszą.
Wzmocnienia kadry? W tej chwili przydałby nam się jeden przyzwoity piłkarz na każdą pozycję. Gdyby przyszedł Piotrek Brożek i był w formie, to najwyżej (do odejścia Bunozy) mielibyśmy spokój na lewej obronie.
Piszę oczywiście o lidze. Nie wiem czy mamy jednego piłkarza nadającego się na ligę europejską.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.10.2013 o godz. 15:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując