Dariook napisał(a):

|
No i mamy szybką odpowiedz niemieckiego giganta. (..).
|
Mam też i inną.
W październikowym 'managerze' jest wywiad z Ralfem Berckhanem - prezesem zarządu VolksWagen group Polska (VGP). Spółka powstała rok temu na bazie zakupionego przez VW Kulczyk Tradex i Skoda Auto Polska. W skrócie - część wywiadu była poświęcona ostatniej zintegrowanej marce czyli Seatowi. VGP nie ma sieci dealerskiej tej marki, sam produkt utracił swoją mocna pozycję w Polsce i zarząd w najbliższym czasie będzie się starał skupić na tym produkcie, głównie nad zbudowaniem sieci dealerskiej.
Ralf wspomniał tez o drogach promocji marki - obecnie są to wyścigi, jak również wymienił sport czyli piłkę nożną:
Cytat:
|
W Krakowie w październiku tego roku odbędzie się mecz towarzyski drużyny z Wolsburga z Wisłą Kraków - będziemy to wydarzenie wspierać a być może później jeszcze bardziej zaangażujemy się w tą dyscyplinę sportu.
|
Reasumując, VGP skupi się na budowie sieci dealerskiej Seata i jeśli będzie sponsorować Wisłę to jest spore prawdopodobieństwo że na koszulkach może pojawić się inna marka niż VW np. SEAT.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA