Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2013, 21:20
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
6 kolejka Pogoń- Wisła powinniśmy przegrać ten mecz kilkoma bramkami

Chyba musielibyśmy je sobie sami strzelić

Dzieci, zejdźcie trochę na ziemię. Mecz z Pogonią to była obustronna kopanina, a żeby strzelić kilka bramek to trzeba mieć jakieś minimum umiejętności, ew. farta. Jest może z dziesięciu piłkarzy w całej lidze którzy mając sytuację do strzelenia gola w miarę regularnie ja wykorzystują. Nie wiem na jakim świecie żyjecie, ale to jest ekstraklasa.

Optyczna przewaga to jedno, umiejętność przekucia jej na przynajmniej jednego gola - to już inna bajka.

Pisanie o "farcie" - bez jaj. To nie nasz fart, tylko frajerstwo drugiej strony. Jak nie umieją wykorzystać sytuacji, to znaczy że na punkty nie zasłużyli. Proste.

U nas też jak Boguski zamiast strzelać puścił piłkę wzdłuż pola karnego to był to fart Zawiszy? Nie, my dobrze wiemy, że Rafał nie strzela nawet z linii bramkowej. No to teraz uświadomcie sobie, że w 90% przypadków takie same asy grają po drugiej stronie. Strzelają czasem i głównie przez przypadek. Taki Brożek, który raz na kilka sytuacji skieruje piłkę dokładnie tam gdzie chce to jest w ekstraklasie ewenement. A ile przy okazji zmarnuje...

Zasłużyliśmy na wszystkie punkty które mamy. O farcie można mówić przy grze z jakimiś poważnymi przeciwnikami, bo w naszej lidze to że "napastnik" strzela w bramkarza będąc sam na sam kilka metrów od bramki - norma. Nie "pech", "fart", tylko brak umiejętności.

Tyle, że żeby to zrozumieć trzeba obejrzeć bardzo dużą dawkę meczy naszej ekstraklasy. Ciężko powiedzieć, czy warto, jeżeli po większości człowiek zastanawia się "na co ja zmarnowałem 90 minut życia"?

Tak wiec bardzo proszę - zauważając naszą słabość nie piszcie o tym, że drużyna "X" z ekstraklasy powinna nam strzelić kilka goli. Zwłaszcza, jeżeli wspomniana drużyna strzela mniej niż 1,5 bramki na mecz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.10.2013 o godz. 15:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując