Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2013, 12:39
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Przecież napisałeś o tych co mają inne zdanie od ciebie ,że są pokemonami ,to chyba nie jest dowód uznania i szacunku [...]
Chłopcze nie pochlebiaj sobie i nie przypisuj mi słów, których nie napisałem. Mam szacunek do interlokutorów, którzy potrafią polemizować na argumenty, a nie na inwektywy tak jak Ty i Twoi koledzy, których wymieniłem. Nim użyłem tego słowa dokładnie opisałem czego dotyczy (w tym przypadku akurat chamskie wpisy pod adresem chorego posła na forum jednego z portali), a Waszej trójki użyłem, jako przykładów identycznego chamstwa na tym forum.

[...]A ty mi napisz dlaczego katastrofa prezydenta ma być przedmiotem sporu politycznego między PO i PIS ? Dlaczego eksperci obu stron nie zasiądą wspólnie i nie wyjaśnią spokojnie rozbieżności jeśli takie są ?[...]
Oczywiście, że dążenie do pełnego wyjaśnienia przyczyn tej katastrofy nie powinno być przedmiotem sporu. Tyle że niestety jedna ze stron, która posiada wszelkie instrumenty, aby przynajmniej próbować tę kwestię wyjaśnić traktuje tą katastrofę jako (że użyję sformułowania jednego z polityków) "włamanie do garażu na Pradze".
Natomiast w drugiej kwestii musisz zasięgnąć opinii dr Laska, bowiem to on i jego zespół wielokrotnie odmówili wspólnej debaty/konferencji naukowej. Też żałuję z pewnością byłoby to korzystne dla pełnego wyjaśnienia przyczyn tej katastrofy. Nie możesz zarzucić ani Macierewiczowi, ani jego współpracownikom, że nie chcą takiego spotkania bo wielokrotnie zapraszali drugą stronę do rozmów i wspólnej debaty.

[...] Dlatego ,że nie ma ani chęci ani woli ,by w atmosferze spokoju i szacunku dla ofiar wyjaśnić tą katastrofę,widzę ,że ta walka tych dwóch komisji to zwykła ściema i hucpa polityczna i służy do tego co obowiązuje w tym kraju od 2005 czyli PO vs. PIS. Muszą być dwie wersje katastrofy jedna dla elektoratu Pisowskiego druga dla PO . To jest żałosne..
Ja widzę jedynie brak dobrej woli z jednej strony. Ta, jak ją określasz "PiS-owska" wielokrotnie zapraszała do debaty.

Ponawiam pytanie, skoro tak szermujesz wykształceniem i próbujesz drugą stronę segregować, jako "niewykształconych ludzi i rozmodlone baby", jakie masz wykształcenie

Jeszcze jedno. Co do prof. Rońdy to w moim odczuciu bardzo głupie i niepoważne zachowanie z jego strony z wymyślaniem sobie jakichś dokumentów. Chciałbym jednak przypomnieć drugiej stronie sytuację z tzw. "aferą trotylową", gdzie przedstawiciel prokuratury raz zaprzeczał, że aparatura stwierdziła trotyl na fragmentach wraku, by kilka słów później już nie stwierdzał tego tak jednoznacznie. A po kilku dniach, kiedy już przeprowadzono "nocną zmianę" (po nocnych negocjacjach pod śmietnikiem Grasia z Hajdarowiczem) w "Rzepie" i "URze" okazało się, że jednak aparatura wówczas wskazała TNT czyli trotyl (prok. Artymiak). Nie przypominam sobie wówczas z waszej strony prób podważenia wszelkich twierdzeń prokuratury po tym ewidentnym mataczeniu.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 17.10.2013 o godz. 13:01.
Odpowiedz cytując