Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2013, 16:18
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Powtarzam, to, że Fornalik i Smuda się nie nadawali nie oznacza, że tak samo będzie z Nawałką. Równie dobrze może z Nawałką być tak jak z Janasem i Engelem, czyli awans i 3 miejsce w grupie, a więc wyniki na miarę aktualnego stanu polskiego futbolu. Albo raczej to na co nas maksymalnie w tym momencie stać. Czas pokaże, czy Boniek dobrze wybierze, ale wysłuchawszy dzisiejszej konferencji i wypowiedzi Zibiego na temat pożądanych cech kandydata jestem pełen optymizmu co do kryteriów wyboru.
Chłopcze, Ty jesteś pełen optymizmu od Euro 2012. Wszystkie Twoje przewidywania niestety okazały się bardzo mocno rozbieżne z rzeczywistością.

Kolejny geniusz PMS oznacza znów neolit taktyczny i kompromitujące wyniki. I zdziwionego rw88, ale to akurat niezmiennik.

Zadam Ci bardzo proste pytanie: jakie kompetencje aby prowadzić reprezentację w eliminacjach Euro 2016 ma Nawałka?
Retoryczne.
Faktem jest, że ma takie sam jak Fornalik, a o wiele mniejsze niż Smuda. W skrócie: żadne.

Twój argument brzmi "może ich zmotywuje i się uda". Rodem z "weszło". Jest jeden problem - futbol poszedł do przodu, również reprezentacyjny. Trzeba być kompletnym ignorantem żeby nie rozumieć, jak ważne jest taktyczne ustawienie zespołu, schemat gry. Inaczej na ostatnim Euro grali Niemcy, inaczej Włosi, inaczej Grecy czy Rosjanie. Wszyscy jednak mieli schematy dostosowane pod możliwości kadrowe. Wszyscy, poza Polską.

Nie będę ukrywał, że mam dość chłopków roztropków takich jak Ty.

Kompleksy wobec zachodu? Trzeba być skończonym idiotą, żeby nie zauważać przepaści taktycznej miedzy drużynami krajowymi, a tymi z zachodniej czy wschodniej europy.
Kompleksy? Nie. Po prostu na pewnym etapie trzeba zauważyć, że mamy problem i zacząć uczyć się od lepszych. To żaden wstyd. W naszym wypadku to i tak będzie jakieś 20 lat za późno.

Ale szczerze - od dawna mam na to wywalone. Ich cyrk, ich małpy, niech tylko wreszcie usuną orzełka z koszulek i zastąpią hymn jakimś utworem wschodzącej gwiazdy z "Jak oni śpiewają?".
Odrobina szacunku dla kraju, nawet nie dla obecnie zamieszkującą go hołoty robiącej za murzynów Europy, ale poprzez wzgląd na dawne czasy. Na ludzi, którzy faktycznie w nią wierzyli i za to umierali.

Chociaż może właśnie to jest reprezentacja na jaką zasługujemy? Ogólny burdel organizacyjny (urocze sceny wczoraj na spotkaniu reprezentantów w dziećmi), wiara w cuda połączona z kompletną nieudolnością oraz brakiem elementarnej wiedzy stojących na czele tego cyrku.

Mimo że olałem sprawę przed Euro 2012 toprzyznaję, że akcja z Nawałką obudziła stare demony. Jest taka definicja szaleństwa: "robić ciągle to samo oczekując innych rezultatów".

- No to może teraz się uda?
- Ale co, ma doświadczenie, wiedzę, sukcesy?
- Nie, ale może teraz się uda?

Albo to ja pomijam coś kluczowego, co wszyscy wokół mnie rozumieją instynktownie, albo otaczają mnie kompletni debile.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.10.2013 o godz. 16:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując