|
Jestem zdania, że żaden polski trener nic nie da kadrze na dzień dzisiejszy. Może nie są to wybitni piłkarze, ale gdyby ich wziąć za jaja to powinni grać ciut lepiej. W między czasie życzyłbym sobie strukturalnej przebudowy całej polskiej piłki.
Widzę pewne podobieństwo do tego co było w Wiśle za Probierza, Kulawika i Moskala. Zmiana trenera i częściowe zmiany w kadrze powinny przynieść progres.
Jestem także zdania, że Lewandowski Robert powinien odpocząć sobie od pierwszego składu. Nie dlatego, że jest łamagą piłkarską, ale dlatego, że facet ma ewidentną blokadę psychiczną. I proszę nie piszcie, że nie otrzymuje podań. Wydaje mi się, że jego problem polega na olbrzymiej presji. Facet nie ma konkurencji, wszyscy widzą w nim maszynę do zdobywania goli, a on zwyczajnie tego póki co w kadrze robić nie potrafi. Rodzi się frustracja i bezradność. Analogicznie, dlaczego tak czasem jest, że jeden piłkarz super gra w jednej drużynie, przychodzi transfer, facet trafia do innej drużyny (podobnej, lepszej) i całkowicie sobie nie radzi. Jest zagubiony i dochodzi do wniosku, że wybrał złą drogę swojej kariery.
Podobnie jest moim zdaniem z Robertem. Na chwilę obecną to nie jest zawodnik który powinien grać w podstawowej 11.
|