Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2013, 09:36
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Poglądy gwarantują kompetencję? Nie wydaje mi się. Zresztą, przedstawiciele innych opcji może też może by mi się spodobali, gdyby mieli okazję do rządzenia. A jeśli mam się kierować wyłącznie zbieżnością poglądów, to mam bliższe sobie opcje, niż PiS.

Uważam, że danie szansy PiS-owi obecnie, w którym jest od groma nowych twarzy w porównaniu z 2007, jest takim samym ryzykiem, jak danie szansy innej prawicowej formacji. Jedyną przewagą PiS-u są obecnie realne szanse na zwycięstwo, której inne są pozbawione, ale Twój wywód jest wg mnie pozbawiony sensu.
Pamiętaj że W 2005 związani z pis byli też Kaczmarek, Sikorski Marcinkiewicz niestety w naszych warunkach być związanym z PiS nie jest łatwo, dużo łatwiej jest po PiSie jechać dlatego Ci którzy od 2007 wytrzymali w okolicach partii do dziś dają dużo większą nadzieję na utrzymanie poglądu różnego niż mainstreamowy niż ci którzy nigdy nie spotkali się z presją i nagonką.

Poglądy gwarantują właściwe wykorzystanie ewentualnych kompetencji. Jeżeli fachowiec nie będzie chciał działać dla Polski, albo będzie się bał to wybacz ale jego kompetencje są nic nie warte. Dlatego najpierw trzeba szukać idealistów, a potem wykorzystywać ich zgodnie z kompetencjami.

Czym masz sie kierować to sam wiesz najlepiej, nie da się jednak ukryć że tak jak napisałem nie masz żadnej gwarancji że nowa partia po wejściu do parlamentu nie pójdzie z komuchami na układ, żeby oszczędzić sobie nagonki, poprzedni którzy sie wyłamali wiadomo jak skończyli.

sambo napisał(a):Wyświetl post
Owszem PIS gwarantuje dbałość o polski interes ale tylko w przypadku, jeśli temu interesowi będzie po drodze z interesem PISu. (Taki drobny szczegół o którym zapomniałeś napisać)
A jeśli chodzi o udowodnienie postawy - to fucktycznie udowodnili ją nie raz. Np. w głosowaniu nad traktatem lizbońskim
Zasada jest prosta traktat był głosowany kiedy większość miała PO i warunkiem jego przegłosowania było stworzenie ustawy kompetencyjnej regulującej zasady oddawania unii decyzji w różnych sprawach, czyli wprowadzania w Polsce unijnych dyrektyw. Może mi wytłumaczysz jaki pis miał własny interes w przegłosowaniu go?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.10.2013 o godz. 09:51.
Hej Nasz TS !!