Wyświetl pojedynczy post
frank
Member

Od: 03.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.10.2013, 15:09
Nie zgodzę się z Tobą. Jeśli by przyjąć jako główne kryterium "ocenę dotychczasowych działań", ciągle będzie wybór tylko pomiędzy PO/PiS/SLD/PSL. A mnie się on nie podoba, bo z żadną z tych partii moje poglądy nie pokrywają się na tyle, żeby na którąś z tych zagłosować.
Kwestią wyborcy jest, żeby zagłosować na tych ludzi, którzy teoretycznie mają program możliwy do zrealizowania, a nie na tych co obiecują gruszki na wierzbie. Dlatego uważam, że program jest jednak sprawą kluczową (choć nie twierdzę, że ocena dokonań jest sprawą błahą).
Jednak, jeśli by przyjąć Twój tok rozumowania, to po czym wnosisz, że PiS jest akurat tą partią, która program wykona w całości? Czyżby na podstawie doświadczenia i stosunku zrealizowane/obiecane, gdy PiS rządził ostatnim razem?
Piszesz, że "PiS realnie zmienił prawo żeby mniej zabierać wszystkim". "Wszystkim", to znaczy komu? Konkrety poproszę. Bo ja osobiście tego nie odczułem. A jeśli do tego dołożyć ostatnie wystąpienie w Krynicy... hm, chyba już była dyskusja na ten temat na forum.