Na bialku masy nie zrobisz, ale jest to podstawa jesli nie jesz ok. 2g bialka na kilogram masy ciala. To uzupenienie diety.
Takie rzeczy jak bcaa, aminokwasy dzienne, glutamina, bailko i witaminy to podstawa do ktorej mozna dobierac tylko kolejne rzeczy.
Odzywki i suplementy to nie sterydy. Prowadze sklep z odzywkami i zaobserwowalem ze ludzie nie widza roznicy miedzy odzywkami a sterydami, pokazuja na plakat pudzianowskiego wybierajac bialko i mowia "ale ja nie chce tak wygladac" !! K***wa zeby to bylo takie latwe !! Na silownie chodze od 6 lat, trzymam diete, mam sklep z suplami, jestem po 3 grubszych kuracjach i nawet w 1/4 pudziana nie przypominam. Trzeba wszystkiego probowac i patrzec jak sie na co reaguje. Popatrz co sie dzieje na rynku co weekend hektolitry przelanej wody i tony wciagnietych prochow i ludzie jakos masowo nie umieraja. Wszystko jest dla ludzi ! A Ty sie boisz kreatyny :o jakby to bylo nie zdrowe nie bylo by w Krakowie - uwaga - 45 sklepow z odzywkami ! Najwieksza liczba sklepow w calej polsce przypadajaca na mieszkanca. Wpisz " kreatyna" w allegro. Myslisz ze wszyscy sprzedaja szkodliwe produkty ?
Siedze w temacie odzywek i suplementow od kilku lat i generalnie z tego tez sie utrzymuje. I taka mala ciekawostka. Mam znajomosci u producentow odzywek z calej polski i : Kazdy producent inwestuje w marketing szeptany !! Na forach typu sfd, kfd itd wypowiadaja sie ludzie od reklamy danego producenta. Tylko polowa z tego to normalni uzytkownicy. Nie mozesz sie opierac na opiniach z interentu. Rozmawiaj z ludzmi ktorzy maja doswiadczenie. U mnie w sklepie do kazdego klienta podchodzimy indywidualnie, pytamy jakie robi treningi, jakie ma doswiadczenie, co chce osiagnac itd pomagamy ulozyc trening, diete, dobrac suple. Na internecie nie znajdziesz odpwiedzi na swoje pytania jesli nikt nie podejdzie do Cie indywidualnie.
Zawitalem na forum po pol roku, wszystkich ktorzy przyjezdzali do suple do tesco na wielicka zapraszam teraz do nowego miejsca (adres na piv), tesco zamkniete i teraz przenieslismy sie do wiekszego lokalu. Tradycyjnie bez zmian na wszystkich z forum gratisy, rabaty, diety porady itd

tak wiec zapraszam