Arked napisał(a):

Nie. To absolutnie nie wystarczy do walki o mistrzostwo (na puchary być może). Legia spokojnie zdobędzie w sezonie zasadniczym ponad 60 punktów tak jak w zeszłym sezonie. Wąską ale ambitną kadrą moglibyśmy walczyć ze Śląskiem sprzed 2 lat, który wygrywał tytuł z nędznymi 56 punktami (podobnie jak my rok wcześniej). Moim zdaniem z obecną Legią bez dużych wzmocnień nie mamy żadnych szans. Nie wiem skąd u ciebie aż taki optymizm. Owszem, trudno nie być być zadowolonym z naszej postawy w obecnym sezonie, ale do tej pory nie udało nam się jeszcze wygrać nawet 2 meczów z rzędu! To o czymś niestety świadczy.
PS: Fakt, że punkty będą dzielone na pół i będzie dodatkowe 7 meczów grupy mistrzowskiej niewiele tu zmienia.
|
Po pierwsze nie wiem skąd Twój optymizm w stosunku o Legii? W czym była lepsza od Pogoni? Jedynie w poczuciu własnej wartości. Które nawet Ruch jak pobiega potrafi sprowadzić do poziomu adekwatnego. Po drugie ja zakładam, że będziemy grać co raz lepiej tym co mamy. Wszyscy wiedzą, że maja okazję coś udowodnić, a z racji na krótką ławkę szans może być wiele więc będą się starać na treningach. Jeżeli Smuda czegoś się nauczył zbierając bęcki w kadrze to ma możliwość się wykazać. Dlatego uważam że ostatnie siedem gier będzie decydowało bo odbędą się za pół roku, a wtedy jak sądzę będziemy całkiem inną drużyną niezależnie od personaliów.