thechris napisał(a):

|
Faktycznie, nie pomyślałem o tym. Mogłoby wyglądać dziwnie, że 9. drużna w grupie spadkowej ma więcej punktów niż 8 w grupie mistrzowskiej ale nie uważam aby to był problem. Dzielenie punktów następowałoby po sezonie zasadniczym kiedy wszyscy mieli równe szanse na załapanie się do pierwszej ósemki. Drużyna z 9. miejsca nawet jeśli miałby więcej punktów niż 8. po podziałce, nie miałaby prawa czuć się w jakikolwiek sposób poszkodowana. Myślę, że jednak rzadko miałaby miejsce taka sytuacja.
|
Moim zdaniem twój pomysł nie trzyma się kupy i jest mocno niesprawiedliwy, bo ostatecznie to na którym miejscu znajdzie się drużyna X zależne jest od postawy innych drużyn. Załóżmy że Wisła zdobywa 6 pkt na Koronie i 1 na Zagłębiu, i teraz od miejsca Zagłębia i Korony zależeć będzie czy Wisła będzie miała ostatecznie 7 pkt czy 4. Teraz pomnóż to przez kilka takich przypadków a tabela okaże się dziełem przypadku i do ostatniej kolejki nikt nie będzie wiedział na którym jest miejscu. Bezsens.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"