Wyświetl pojedynczy post
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2013, 22:31
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Picasso, moja alfa przy 150 km/h na autostradzie łyka 7 litrów. A GT ma trochę bardziej opływową linię niż Rapid co by nie mówić. Czasem śmigam Octavią należącą do mojej mamy i przy 150 km/h łyka ona 10-11 litrów. Raz wzięła 12 litrów ale wtedy grzałem ile fabryka dała. Sprzedawca jak to sprzedawca, każdy kłamie.
ok.nie neguję.ja jeżdże teraz mondeo 2.0 w dieslu 140 KM.srednie spalanie z 20 tyś przebiegu to 6.8 a na autostradach prędkości są rzędu 150-200 a nierzadko powyzej.faktem jest,ze przy stałej predkości tak wysokiej to komputer pokazuje spalanie duzo ponad 10 litrów.jednak mowiac o srednim moge smailo powiedziec,ze mieści sie poniżej 7l.a raz robiąc eksoeryment jechalem do gdanska przepisowo i średnia wyszla 5.4.moi koledzy jeżdża a mondeach zagazowanych i z ich relacji wynika,ze średnio to wychodzi im między 12-14 litrow..tak więc oszczędnośc na 100 km az tak wielka nei jest.a komfort ekspoatacji mimo wszystko wiekszy.chociazby częstotliwośc tankowania.rope leje dwa razy w tygodniu (po 70 litrow)a koledzy gazuja dwa a czasem trzy razy ale dziennie.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując