|
moge skomentowac ? zanaznaczam - skomentowac, nie poprawic, kazdy ma swoje widzimisie.
1) do TOP zaliczylbym Brozka, Glowackiego Bunoze
2) solidni dobrzy - Jovanovic, Stjepanovic, Miskiewicz (procz ostatniego meczu bardzo poprawnie)
Chavez - mimo ze tylko dwa mecze, bez wiekszych bledow i poprawnie. Niepotrzebnie uprzedzenie po meczu z Jaga
3) przecietnie, gra w kratke: Gargula (poczatek sezonu na plus, potem niewidoczny), Chrapek, Boguski, Burliga
4) ponizej oczekiwan - Malecki, Sarki i DOnald. Na usprawiedliwienie tego ostatniego ze pochodzi z pilkarskiego innego swiata. Wejscie z Piastem obiecujace ale potem juz tylko gorzej. Absolutnie wieksze predyspozycje do gry jako skrzydlowy niz obronca. Marne pojecie o taktyce. Ale wyrobi sie jak Diaz swego czasu tez fruwal bez pojecia.
Defensywa - gra poprawnie, zabezpieczona ewentualnymi kartkami/kontuzjami (chyba ze nagle wszyscy wypadna)
Ofensywa - bez Brozka nie istniejemy. Chrapek ma czasem dobre podanie (prostopadle) ale potrzebuje do tego sporo czasu i miejsca. Pod presja jest jak dziecko we mgle. Gargula po obiecujacym poczatku wrocil do formy za Kulawika. Boguski - dla mnie czlowiek zagadka, absolutnie nie mam pojecia jaka role daje mu Smuda podczas meczu.
Generalnie po tych 10 kolejkach sa juz pewne wnioski a moje sa takie
1) pozycja w tabeli i wyniki niektorych meczy (Gornik, Pogon, Derby, Ruch) - ponad stan naszych mozliwosci. W tych meczach powinno byc -4pkt i nikt by sie nie przyczepil. Remisy na wielkim farcie. Tez wybrzydzalem po kazdym remisie ale teraz jasno to widze to remis na wyjezdzie w naszym przypadku to dobry wynik.
2) kadre na dzien dzisiejszy mamy na miejsca 4-6 moim zdaniem.
3) w ofensywie brak jakosci i na boisku i na lawce
W zimie koniecznie wzmocnienia z przodu. Inaczej lezem i kwiczem.
aha, w tej rundzie nikt L nie zagrozi w tabeli, personalnie wyprzedzaja lige o jedna dlugosc, ale to juz tak poza tematem
|