Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2013, 10:17
Ciężki mecz się zapowiada głównie przez bardzo dobrą formę Lechii jednak nie przesadzałbym zbytnio z brakiem możliwości gry Ostoji , Gordana i Marko . Myślę ,że są zawodnicy którzy mogą z powodzeniem zastąpić tą trójkę i gra nasza wcale nie musi ulec pogorszeniu . Obsada bramki jest oczywista , środek obrony :uważam ,że w parze z Głowackim w tym meczu powinien zagrać Chavez - On ma coś do udowodnienia a mecz przeciwko drużynie Probierza maksymalnie go zmotywuje . Nie wyobrażam sobie żeby na tej pozycji mógł zagrać ktoś inny , czy to Nalepa po tym co pokazał w derbach czy Uryga który po kontuzji grał na razie tylko w rezerwach . Osman ma możliwości by być jeszcze mocniejszym punktem od Marko a ten nie wiadomo jak długo będzie pauzował więc już musimy powoli zgrywać duet środkowych obrońców na Legię . Boki - na prawej wystawiłbym Stolarskiego a na lewej Burligę , przy obsadzie lewej obrony mam większe wątpliwości ale to przecież na jeden mecz . Bury zawalił bardzo przy bramce dla sąsiadki i może przydałby mu się za to karny odpoczynek ale z drugiej strony jest ciągle w dobrej formie fizycznej , Fryc to dla mnie wielka niewiadoma i tylko trener wie jak on się prezentuje na treningach ,i czy jest gotowy do gry . Jeśli jednak pokazuje się z dobrej strony to może warto dać mu szansę w tym meczu na lewej . Jest jeszcze Donald - nominalny lewy obrońca ale w derbach momentami sprawiał wrażenie mocno zagubionego , nie bardzo wiedział gdzie się ustawić , jak się poruszać , jeszcze ta Jego współpraca z kolegami z zespołu kuleje a w obronie może to mieć gorsze konsekwencje aczkolwiek już pewne doświadczenie z gry na tej pozycji posiada , z mocnymi rywalami również więc może to jest ten moment w którym powinien zagrać na swojej pozycji? Defensywny pomocnik - Nalepa , innego wyboru raczej nie mamy , dla Urygi jest chyba jeszcze za wcześnie na grę od pierwszych minut w pierwszym zespole mimo że już grywał w rezerwach ale to zupełnie inny poziom . Burdenskiego też się raczej nie spodziewam . Ofensywni środkowi - Garguła i Chrapek . Mam nadzieję ,że na ławce mecz zacznie Boguski i są na to duże szanse z Jego zdrowiem do tego sportu . Skrzydła - Małecki ( równie mocno mnie irytował w meczu derbowym co Boguski w drugiej połowie ) oraz Sarki który powinien dostać szansę zwłaszcza z przeciwnikiem który powinien grać otwartą piłkę i dzięki temu będzie więcej miejsca na boisku . Mógłbym też zamiast Małego na lewym skrzydle zagrać Donald , wtedy przy grze z kontry moglibyśmy być bardzo groźni ale ważne są dokładne piłki na wolne pole do naszych skrzydłowych i tu przede wszystkim rola Chrapka i Guły . Atak oczywiście Brożek ale na ławce miejsce dla Kamińskiego powinno się znaleźć i swoje minuty powinien w tym meczu dostać .
Czyli skład: Miśkiewicz ; Stolarski , Głowacki , Chavez , Burliga ; Garguła , Nalepa , Chrapek ; Sarki , Brożek , Donald .
Odpowiedz cytując