Sambo napisał(a):
|
W takim razie jeśli nie "wierzysz" w Jarosława to na jakiej podstawie twierdzisz, że "w tej kwestii" za PISu byłoby lepiej niż jest teraz.
|
Trzeba było czytać uważnie, to co Ci napisałem w swojej poprzedniej odpowiedzi. No chyba że uważasz, że podejście PiS-u do tematu polskiego "antysemityzmu, homofobii i rusofobii" jest takie same jak podejście do tych tematów przez ludzi namaszczonych przez GW.
kamikaze napisał(a):

|
No oczywiście, że artykuł napisany przez pis, bo przecież takie mają metody. Zablokowali ekshumację a teraz wielcy obrońcy Polaków. Podpisują traktat lizboński i wielcy eurosceptycy. Jak można zatrzymać ekshumację, a potem udawać oburzenie po filmie "Pokłosie" który jest pokłosiem działań Lecha Kaczyńskiego? Czy oni nie mają honoru?
|
Jak widać brakuje umiejętności poprawnego czytania. Zadałeś sobie trud by odpowiedzieć na to pytanie:
Cytat:
Ciekawe, co bys powiedział gdyby Kaczyński nakazał wbrew wczesniejszym ustaleniom przeprowadzic ekshumację, co wywołałoby skandal i zarzuty o profanację, a dodatkowo ekshumacje wykazałyby że ofiary przed śmiercią były np torturowane?
Przecież nie da się ukryc, że Jedwabne miało miejsce, a zbrodni dokonali Niemcy rękami podburzonych Polaków. Problemem jest propaganda znaczącej części "polskich" mediów, próbujących nam wmówic że był to standard na ziemiach polskich, podczas gdy był to przypadek jednostkowy. Wstydzic powinni się tacy Francuzi, ktorzy francuską policją połapali żydów, zapakowali do wagonów i wysłali do komór gazowych, a nie Polacy.
|
"Pokłosie" jest pokłosiem działań Lecha Kaczyńskiego? A nie czasem pokłosiem propagandy próbującej nam wmawiać, że Jedwabne to był standard na ziemiach polskich, a nie jednostkowy przypadek? Tego, że są pieniądze na kręcenie "Pokłosia", a nie ma pieniędzy na nakręcenie filmu o dziesiątkach tysięcy Polaków którzy zginęli za pomaganie Żydom?
kamikaze napisał(a):

|
Tak jak napisałem wcześniej ich metoda to powiedzieć, że zmarnowany głos no i jest czarno na białym.
|
A nie jest to głos zmarnowany?
kamikaze napisał(a):

Chociaż ludzie powiązani z tą partią działają zdecydowanie bardziej niż ludzie w innych partiach, mimo tego że robią to ze swoich pieniędzy, a nie jak inne partie z budżetu państwa czyli z naszych pieniędzy (która partia najbardziej protestowała w sprawie ustawy o finansowaniu partii publicznych )
|
To tylko potwierdza moją opinię, że wszystkie partie Korwina to puszczanie energii i entuzjazmu młodych ludzi w gwizdek. I piszę Ci to jako były sympatyk JKM - choćbyś nie wiem jak się starał i przekonywał ludzi do wolnego ryniu, to zawsze na końcu i tak wyskoczy JKM i napisze coś o paraolimpiadzie, albo powie, że jego państwem będzie zarządzać 300-400 urzędników z kalkulatorami.
kamikaze napisał(a):

|
No i w ten sposób zniechęca się ludzi do prawicy.
|
I to pisze człowiek od Korwina- Mikkego

Nikt od jakiegoś czasu nie robi tyle kreciej roboty szeroko rozumianym poglądom prawicowym co Korwin i jego złote pomysły
kamikaze napisał(a):

|
Dlaczego Nowa Prawica walczy z Pisem i z innymi partiami?(...) Dlaczego pis jest najgorszy? Jest to partia lewicowa, która sama siebie określa prawicą, media głównego nurtu również chętnie tak o niej mówią.
|
I w tych kilku zdaniach potwierdziłeś to, o czym kilkakrotnie tu mówiłem. Najważniejsze dla KNP i Mikkego jest:
- udowadnianie wszystkim, że tylko partia Korwina Mikkego jest prawicą. Cała reszta to lewica i czerwoni.
- najważniejsza jest walka z Pisem, bo on jest najgorszą lewicą, śmiącą twierdzić że jest trochę bardziej na prawo niż na lewo.
Dziękuję.