Wyświetl pojedynczy post
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2013, 18:32
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Z czego wywnioskowałeś, że wierzę w "uzdrawiającą moc Jarosława i jego akolitów"? Ja wierzę w Boga, całą resztę mogę co najwyżej przyjmować jako wielce prawdopodobną na postawie znanych mi uwarunkowań, i tak też napisałem. Jeżeli Ty i kamikaze nie widzicie różnicy w podejściu do tematu "polskiego antysemityzmu" od strony PiS i od strony "salonu", to naprawdę wam współczuje. Zalinkowany przez Gwiaździstego artykuł był zresztą autorstwa posła PiS-u.

OK. W takim razie jeśli nie "wierzysz" w Jarosława to na jakiej podstawie twierdzisz, że "w tej kwestii" za PISu byłoby lepiej niż jest teraz.

Ja powiem tak - jeśli w PIS zdarzają się jakieś "wybryki" w tym temacie, to tylko i wyłącznie za sprawą Ojca Dyrektora, którego Jarosław tolerować musi. Jeśli poczuje tylko, że Ojciec Dyrektor mu nie jest potrzebny pozbędzie się go i jego posłów wraz z poglądami przedstawianymi przez niego z taką samą argumentacją, jaką atakował Ojca Dyrektora jeszcze 10 lat temu.

Juz materiały SB dają jakieś wskazówki co do poglądów na "te tematy". Kamikaze pisze o jedwabnym ja wspomnę jeszcze o stosunku Lecha do B'nai B'rith.

Trzeba przyznać, że Jarosławowi udało się na tyle stępić czujność wyborców, że go bardziej kojarzą z poglądami Ojca Dyrektora niż z poglądami Kuronia.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43