Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2013, 17:21
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem kamikaze i nie zostałem wywołany do tablicy, ale się wypowiem (bo mogę). Sprawa z policją w Warszawie to kpina z prawa, samorządu i służb państwowych. Kolejny powód, by Platformę wraz z Tuskiem i Gronkowiec-Walcz wy.......ić na zbity ryj z koryta i zakopać jak najgłębiej, żeby już nie wylazła. Ale na pytanie, czy gdyby prezydent stolicy był z PiS-u (PSL/SLD/Gowin Party albo czegokolwiek innego), stałoby się coś podobnego, odpowiadam - nie wiem. Natomiast potrafię to sobie wyobrazić, bo mentalność ludzi na dołach partyjnych jest wszędzie taka sama. Za rządów PiS-u też były różne przekręty (choć przynajmniej była też wola, by z tymi przekrętami walczyć, jedna z rzeczy, dla których wolę PiS niż PO), bo nie zmienisz mentalności ludzi, których władza od wieków deprawuje.
Oczywiście, że masz rację, pewności nigdy nie ma, ale casus Lipca, czy afera gruntowa pozwalają mieć nadzieję, że reszta nie będzie próbować. Dlaczego? Ze strachu, że jak będzie wtopa to pozamiatane, a nie jak z Sawicką czy ustawą hazardową. Po takich doświadczeniach twierdzenie że "wszyscy tacy sami" to celowa manipulacja. Uprawiana o zgrozo przez przedstawiciela KNP niby nieuwikłanego, śmichu warte...
Hej Nasz TS !!