Grisza1 napisał(a):

Remis z Cracovią szanuję i cenię. Niepokoi mnie inna rzecz. Jesteśmy królami remisów. Tutaj tabela wis.la/neapb , gdzie mieliśmy tyle samo porażek co mistrzowskie wtedy Zagłębie, zgubiły nas remisy. Teraz niby po 8 kolejce jesteśmy niepokonani, ale 3 zwycięstwa i 5 remisów daje 14 punktów. Lepiej byłoby mieć 6 zwycięstw i 2 porażki. Punktów byłoby o 4 więcej. Obawiam się, że tymi remisami podciągamy sobie serię meczów bez porażki, a tracimy punkty. No ale jak się nie ma co się lubi...
|
remisy są o tyle dobre że.. przeciwnik tak nie odskoczy . Ja wolę jednak remisy kosztem porażek i większej ilości zwycięstw , daje to jednak lepsze wrażenie i spokój w drużynie. No i idzie za tym jakaś systematyczność .
Zwycięstwa tez przyjda , niedługo Ruch , Widzew , Podbeskidzie . Są i drużyny w ekstraklasie pokroju Piasta z którymi nie będziemy się tak męczyć ( oby )
jak już też wcześniej pisałem szanuje ten remis , przypominając chociażby wyniki innych trenerów mających do dyspozycji lepszy skład niż obecnie mamy :
spotkania wyjazdowe:
Maaskant 2011- 0-1
Maaskant 2010 - 1-0
Kasperczak 2010 1-1
Skorża 2008 1-1 i 0-0
Moskal 2007 0-0
Petrescu 2006 1-1
Kasperczak 2005 1-0
bilans : 2 zwycięstwa - 5 remisów - 1 porażka
do tego pamiętajmy że u siebie mocna ekipa Kasperczaka remisowała , a ekipa Skorzy na wygnaniu w Sosnowcu nawet przegrała .