kamikaze napisał(a):

Myślisz, że w Kaczolandzie byłoby inaczej?
Przypominam, że Lech Kaczyński zablokował ekshumację w Jedwabnem.
|
Podejrzewam że tak. Twój argument w tym temacie, czyli rzekome "zablokowanie" ekshumacji w Jedwabnem jest zwykłym nadużyciem.
Pamiętam, że dyskutowaliśmy już kiedyś o tym:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=23307
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Żeby nie było OT: czy ktoś w mainstreamowych mediach może spotkał się już z aferą mandatową w Warszawie?
Przecież gdyby takie coś zrobił np śp LK, mielibyśmy już skandal na skalę światową i oburzonych konstytucjonalistów we wszystkich telewizjach:
Cytat:
|
Prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz by ratować swoje stanowisko, ucieka się do działań na granicy prawa. Ratusz naciskał na Straż Miejską, by do referendum ograniczyła liczbę wystawianych mandatów - dowiedział się portal niezalezna.pl. Za pomocą dziennikarskiej prowokacji uzyskaliśmy ostateczny dowód. W nagranej rozmowie komendant Zbigniew Leszczyński potwierdził nasze informacje.
|
Cytat:
|
- Dziennie holowaliśmy 80 samochodów w całej Warszawie, a w tej chwili 30 - przypomina komendant. - Zejść z tego nie mogę, bo to są zgłoszenia od mieszkańców i (...) zaraz będę miał chryję z drugiej strony. Ja muszę wszystko wyważyć, bo... to nie jest tak że ktoś sobie postawi, że ja mogę zejść z tego. Wiecie jaka będzie chryja jak ja w ogóle nie będę tego robił? Nie macie wyobraźni że będzie taka awantura, że to głowa mała - denerwuje się komendant Leszczyński.
|
Całość, wraz z nagraniem rozmowy z komendantem Leszczyńskim jest tutaj:
http://niezalezna.pl/46256-rozkaz-z-...a-niezaleznapl
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"