pysio napisał(a):

Przede wszystkim:
- jak studia to tylko STACJONARNE.
- na uczelniach Państwowych o dobrej reputacji w dużych miastach, a nie w jakiś miastach "krzak" i w dodatku w filiach.
W Krakowie jest tylko kilka uczelni, które gwarantują prace po ich ukończeniu:
- AGH
- PK
- UJ
- UP
- UE
|
Ale farmazonisz, zapewniam Cię że żadne z w/w studiów nie
gwarantują pracy po ich ukończeniu.
Są kierunki po których jest łatwiej (szczególnie kierunki informatyczne/programistyczne AGH), są takie po ktorych znalezienie pracy jest cudem (kierunki nauczycielskie na UP).
Po kierunku Inżynieria Lądowa na PK większość absolwentów ma teraz problem by załapać się gdziekolwiek do pracy (bądź to do biura projektów, bądź na budowę). Owszem, jeszcze 2-3 lata temu było inaczej, ale to już minęło.
pysio napisał(a):
|
przestańcie cytować tego szmatławca niezależna.pl lub gazetę polską, ewentualnie radio Maryję czy telewizję Trwam. Takie gazety, radia i telewizję czytają, słuchają i oglądają ludzie którym w życiu nie wyszło bo są totalnymi nieudacznikami.
|
Oj znam wielu takich
nieudaczników, którzy kupują nie tak jak ty nowe auto z salonu "za prawie 70 000 zł", tylko za kilka razy więcej. Osobiście jeżdzę autem nówką z salonu za grubo ponad 70 000 zł i nie uważam się za lepszego od kogoś kto jeździ do pracy autobusem.
No, ale jak oczekiwać
rozumu i szacunku do innych od faceta, którego najwazniejszym życiowym lansem było pokazanie klaty na forum.

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"