Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2013, 12:03
Tak jeszcze tytułem uzupełnienia, kompetencje prof Jacka Rońdy przedstawiowone w Gazecie Wyborczej oraz w oryginalnych zeznaniach:

WgGAZIETKI napisał(a):
Trzeci ekspert, prof. Jacek Rońda z AGH, w latach 80. był wykładowcą na Uniwersytecie Technicznym Hamburg-Harburg, gdzie pracował przy programie komputerowym do spawania pod wodą. W latach 90. opracowywał w RPA program do budowy silników turbinowych i rurociągów. Po powrocie do Polski projektował m.in. implanty kości twarzy i czaszki. Nie jest i nigdy nie był specjalistą w dziedzinie lotnictwa.
ZEZNANIA napisał(a):
- z pierwszego wykształcenia balistyk wewnętrzny, spejcjalność: budowa amunicji i rakiet
- praca doktorska w zakresie dynamiki materiałów,
- uczestniczył w pracach badawczych dla wojska, związanych z budową rakiety przeciwpancernej
- praca magisterka obejmowała problematykę związaną z napędem rakietowym na paliwo stałe, dostał za nią nagrodę Ministra Obrony Narodowej
- po doktoracie przez 5 lat pracował w grupie zajmującej się technologią silników lotniczych
- w 1983 roku wyjechał z Polski na kontrakt do Uniwersytetu Technicznego, brał udział w międzyuczelnianym programie dot. Spawania pod wodą. Program, który wtedy opracował został sprzedany firmie Haliburton
- od 1996 do 2003 przedstawicielem firmy zajmującej się produkcją broni nuklearnej i elektorwni atomowych,
- 3 mies temu wdrożył platformę informatyczną do projektowania połączeń spawanych w silnikach turbinowych
- jeżeli chodzi o doświadczenie z materiałami wybuchowymi, to jest specjalistą od balistyki wewnętrznej, , inaczej mówiąc od termodynamiki wybuchu; praca doktorska na temat teorii lepkoplastyczności w Instytucie...PAN - dotyczyła deformacji materiałów pod wpływem szybkich procesów wymuszających, np. wybuchów".
W/w z sieci (bloger Witcher)

sandomingo napisał(a):
Także ten pseudoartykuł spełnił swoją rolę.
serek napisał(a):
Na nic Twoje trudy BB - do głąbów już dotarły "wybuchy w szopie" i nic ich nie przekona, że to manipulacja i gra słów GW
Niestety, wiekszość ludzi łapie co im napisze GW i pokaże TVN bez jakichkolwiek refleksji. Jak łyknęli Rydzykowego maybacha i napad na luksusowego espero komendanta policji, to można się było spodziewać że łykną też wybuchy w szopie. Ale może przynajmniej paru wislaków tu zaglądających zamyśli się na chwilkę i zobaczy jak są manipulowani. Oczywiście nie mam na mysli np Pysia, bo takim ludziom to już nic nie pomoże.

Szpen napisał(a):
i teraz mi wytłumacz kolego drogi, czy CI goście są poważni? Rzucają podejrzenia, oskarżenia, snują insynuację, podjudzają ludzi w Polsce, kłocą ich między sobą, a gdy przychodzi do pokazania co zrobili, na czym się opierali i co wyliczyli to dostajemy takie informacje jak powyżej?
Chłopie czy ty wogóle wiesz jak wygląda taka symulacja w MES-ie, ile to zajmuje i jaka ilość danych musi zostać przetworzona przez komputery? Przecież najważniejsze są założenia i warunki wyjściowe, metodologia i wyniki końcowe, to są efekty badań naukowca. Całość jest dostępna w internecie, była też przekazywana prokuraturze. W jaki sposób prokuratura miałaby nawet otworzyć i zinterpetować gołe pliki programu MES-owskiego? Szczerze powiedziawszy, ja też nie rozumiem co Binienda miałby jeszcze przekazać prokuraturze?
Może Ty napiszesz konkretnie?

Cytat:
Mnie interesuje, co Ci goście zrobili, aby wyjaśnić katastrofę, co obliczyli i co zbadali. Jak pokazują rozmowy z prokuraturą nie zrobili nic
Jakbys przeczytał całość zeznań oraz wyniki badań Biniendy (są dostępne w internecie), to nie pisałbyś głupot że nic nie zrobili.....
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 18.09.2013 o godz. 12:11.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując