FraMat napisał(a):

Szczerze?
SŚieszy mnie kiedy na wielkich plakatach Cracovii w mieście na temat nowego sezonu wymieniają oni z nazwy wszystkie kluby, które przyjeżdżają jesienią na Kałuży, a przy najbliższej dacie jest napis: Derby.
Tylko po to, by uniknąc pisania nazwy "Wisła".
Nie chcę wychodzic na takiego dzieciaka jak oni.
Poza tym śmieszy mnie, a nawet drażni internetowa napinkai wyzywanie się na forach takie, jak w tym temacie.
W kazdym innym przypadku, każdej innej druzyny byłyby bany za te wyzwiska w temacie.
W temacie derbowym pozostali moderatorzy milczą i wydają się zapominac o regulaminie.
Szkoda
|
taką droge obrali na Kałuży od kilkudziesięciu lat, trudno, niestety jest to droga konfrtontacji i nienawiści. Mają wielu fanatycznych kibiców, którzy nienawidzą Wisły i nigdy nie przyjdą na jej mecz. Zwalczają Wisłę zawsze i wszędzie.
My znów przez lata prowadzilismy politykę miłości i szacunku do sąsiadki i co ? Mamy wielu kibiców którzy krzykną Legia to stara k...a, napiszą 7egia, a na sąsiadke nie będą chcieli nic powiedzieć, bo to nie jest rywal godny Wisły... A gdyby kałuża grała w Lidze Mistrzów to by pierwsi polecieli oglądac krakowską piłkę na najwyższym poziomie, a na meczu śpiewaliby KTO NIE SKACZE TEN ZA PSIARNIĄ, itp.
Mamy chyba jedno z nielicznych forów w Polsce, na którym okazuje sie szacunek takiemu wrogowi jak kałuża, mamy forum z moderatorem, który w ogóle nie czuję klimatów kibicowskich, o atmosferze Świętej Wojny nie wspominając.
To jest przykre i smutne, a nie to o czym Ty piszesz, że moderatorzy inaczej patrzą na temat derbowy i nie stosują dosłownie regulaminu. Ich postawa to normalność i zdrowy rozsądek, umiejętność wczucia się w atmosferę Świętej Wojny.
A jeszcze jedno FraMat, może polityka kałuzy Cię smieszyć, ale trzeba jej przyznać że jest skuteczna i działa.