sanderuss napisał(a):

|
Chodzi mi o nowa-stara koalicje ktora powstanie jesli wiosenne wybory dojda do skutku. Caly trik z OFE polegal na tym ze teraz, wirtualnie(!), platforma ma mnostwo kasy do wydania na kampanie przedwyborcza. To da jej okolo 20% - 25% przy jednoczesnym wyniku postPZPR w okolicach 15% - 20% oraz PSL/palikociarnia (jakkolwiek ich przyszla nazwa bedzie brzmiala) w okolicach 10% . Przy odpowiedniej manipulacji w ordynacji wyborczej to wystarczy aby miec wiekszosc i sformowac rzad. A wtedy biada Polsce i kazdemu komu dobro kraju jest bliskie sercu.
|
A ja pytałem o ew. koalicję wyborczą na patriotycznej stronie. To że "nocna zmiana" zrobi wszystko żeby nie stracić koryta to jasne. Problem mają tylko z tym że cały czas lemingi wierzą że między cudakiem, millerem i biłgorajcem jest jakaś różnica dlatego oficjalnie nie mogą się połączyć, a osobno choćby mieli więcej głosów to dostaną mniej mandatów. Co można wykorzystać. Tylko RN czy NP nie może powtarzać za SLD że PiS i po to to samo bo to strzelanie do własnej bramki.
Masz przykład gościa powyżej. W której on jest drużynie? Pie.... indywidualista bez śladu świadomości...