Wyświetl pojedynczy post
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2013, 13:37
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To co się do Kaczyńskiego przyp.... ? On ma ciąć wydatki? Może z ochrony ma zrezygnować dla ratowania budżetu? Od sześciu lat przybyło 100 000 urzędników nie martwi się to? Ciebie martwi co mówi Kaczyński jak k... zaprogramowany.

Ja wiem jedno, Kaczyński zanim podniesie podatki zrobi wszystko żeby nie musieć tego robić i tym się różni od reszty. Gdyby było inaczej to by ich nie obniżał. A że uczciwie mówi że oszczędności może nie wystarczyć to tylko plus dla niego.
Czepiam sie teraz Kaczynskiego bo zamiast mowic ze zlikwiduje te 100 tys miejsc w administracji to w trosce o te 100tys glosow bredzi duby smalone o podwyzszeniu placy minimalnej i trzecim progu. Moglby wydelegowac w PiSie jakas osobe odpowiedzialna za gospodarke i ustalic jedna linie. Bardzo by mi sie podobalo gdyby zamiast Keynesowskich bredni czerpali by z polskiej przedwojennej endecji. Z Rybarskiego na przyklad. Albo Grabskiego.
Drozd napisał(a):Wyświetl post
O czym ty mówisz? Pytałem czy znasz próg od którego wpadasz w trzecią stawkę? Więc skąd wiesz czy ktokolwiek z klasy średniej takowy osiąga? Co zresztą rozumiesz przez klasę średnią? Dziennikarz zarabiający 100 000 za program to klasa średnia? Podałeś przykład prezesa który zarabia 1200. A jakim jeździ samochodem? Gdzie mieszka? Myślisz ze tak trudno sprawdzić że 1200 to on wydaje na kolację? Więc nie pitol o lukach. Największa luka to łapownictwo w urzędach, jak jej nie będzie to i luki znikną.
I co z tego ze ktos to sprawdzi jak w zarobkach ma czarne na bialo 1200. Prawo ma byc takie same dla wszystkich - to po pierwsze, i to ze ktos byl tuba propagandowa rzadu Tuska nie zmienia tego ze wobec prawa jest tak samo rowny jak ty czy ja. Nie mozna robic nagonki na platformersowych papmersow, bo jak im kolega placi 100.000 za odcinek to dopoki nie ujawni sie niegospodarnosci czy dzialania na szkode spolki to te pieniadze zarobil legalnie.
Tak samo przyczepiles sie Karkosika a przeciez chlop sie nawet z tym nie kryje i mowi ze to legalne. Wiec o co ci chodzi? Czyli jest luka by uniknac wysokiego opodatkowania? Jest!
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 06.09.2013 o godz. 14:01.