Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2013, 16:02
sambo napisał(a):Wyświetl post
Być może Jarek przeraził się tempem przyrostu poparcia dla PIS i postanowił z tym coś zrobić... Wystarczy dać wywiad i pozamiatane.
Tak by chciały propagandowe media i ich mocodawcy, dlatego był taki płacz że jarek się nie odzywa, bo nie było czego manipulować.

Cytat:
Wiadomości › Polska › Jarosław Kaczyński
dzisiaj 09:34
Kaczyński dla "Rz": gdy wrócimy do władzy, to tacy ludzie powinni się bać

Ja.ro.sław Ka.czyń.ski udzie.lił "Rzecz.po.spo.li.tej" ob.szer.ne.go wy.wia.du, w któ.rym mówi m.​in. o sy.tu.acji w kraju, sce.na.riu.szach wy.bor.czych i sko.rum.po.wa.nych biz.nes.me.nach. Tych ostat.nich zde.cy.do.wa.nie ostrze.ga: "Gdy wró.ci.my do wła.dzy, to tacy lu.dzie znów po.win.ni się bać". W ostrych sło.wach wy.po.wia.da się także o pre.zy.den.cie Bro.ni.sła.wie Ko.mo.row.skim.

Zdaniem prezea PiS, po 1989 r. "mechanizm selekcji negatywnej, charakterystyczny dla komunizmu, przeniósł się do biznesu". W związku z tym – jak wskazuje Kaczyński – mamy w Polsce do czynienia z problemem opisywanym analogią do folwarku szlacheckiego: są przedsiębiorcy całkowicie nieinnowacyjni, którzy żyją z eksploatowania pracowników, niczym chłopów pańszczyźnianych.

Szef PiS mówi, że duży i śred.ni biz.nes, ale też ten mały w wielu przy.pad.kach nadal sta.no.wi przy.stań dla ludzi daw.ne.go sys.te.mu. - Po.rząd.ne pań.stwo i do.brze dzia.ła.ją.cy rynek – gdzie nie trze.ba ła.pó.wek i zna.jo.mo.ści – same to ure.gu.lu.ją – oce.nia. Jak wy.ja.śnia, jeśli ktoś mimo nie.naj.lep.szej prze.szło.ści i cha.rak.te.ru spraw.dza się w in.te.re.sach, to nie ma się czego bać, ale wielu nie jest do.bry.mi biz.nes.me.na.mi.

- Plat.for.ma do.szła do wła.dzy za.rzu.ca.jąc nam ła.ma.nie prawa pod.czas walki z ko.rup.cją. To był sy.gnał dla sko.rum.po.wa.nych biz.nes.me.nów, że teraz można kraść z przy.zwo.le.niem ze stro.ny wła.dzy – twier.dzi Ka.czyń.ski. Jak do.da.je, "sys.tem stwo.rzo.ny przez PO" ob.na.ża.ją na.gra.nia pod.słu.chów biz.nes.me.nów z firm dro.go.wych. – Gdy wró.ci.my do wła.dzy, to tacy lu.dzie znów po.win.ni się bać. Bę.dzie im gro.zić utra.ta ma.jąt.ku i wy.ro.ki – pod.kre.śla w roz.mo.wie z "Rzecz.po.spo.li.tą".
Który fragment jest nieprawdziwy? Co niby ma spowodować spadek poparcia?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.09.2013 o godz. 16:12.
Hej Nasz TS !!