Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2013, 00:01
Ponieważ już jakiś czas temu zawiesiłem swoją bytność na tym forum z dużym zdziwieniem znajduję że jeden z użytkowników nie może rozstać się z moim wspomnieniem. I pewnie gdyby chodziło o kogoś choć w miarę ogarniętego to machnął bym ręką na ten przejaw ukrytej fascynacji. Ponieważ jednak gębę postanowiła sobie powycierać moją skromną osobą postać tak licha i godna pożałowania jak użytkownik emj10, poczułem się jednak w obowiązku odnieść do cytatów które był uprzejmy odnieść bezpośrednio do mnie:
Cytat:
Demony wislaka68,
No cóż. Prawdą jest że obnażając szereg braków merytorycznych w sprawach na które był uprzejmy zabierać głos na tym forum (a to romanse śp. prezesa IPN, a to podłączenie się Polski do NS, a to budowa nowych dróg, a to gaz łupkowy, a to udział długu samorządów w całości długu, a to odpowiedzialność PiS za umowę gazową podpisaną przez Pawlak itp,itd; przykłady można mnożyć) przyczyniłem się w pewnym sensie do tego aby w szerokim odbiorze emj10 uzyskał status "chłopca z kreskówki". Mniej więcej taki sam jaki posiadają koledzy Szpen czy As. Nie sądziłem jednak że jego delikatna, chłopięca psychika ucierpi z tego powodu aż tak bardzo, aby zaczął widzieć we mnie demona. Gdybym tylko to wiedział...
Cytat:
którego dopadł kryzys wieku średniego
Wypada mi tylko spuentować że sądząc z jego wpisów użytkownika emj10 dopadła młodzieńcza euforia, spowodowana nieco spóźnionym odkryciem uroków pokątnej masturbacji (wygląda jednak na to że w większości przypadków te nieśmiałe próby kończą się niepowodzeniem).
Cytat:
widać pisowcy już tak mają, że w momencie gdy nie dają rady to następuje erupcja emocji i kompleksów
No to teraz pytanie: kto jest autorem tych stwierdzeń: "Może jednak masz coś wspólnego ze służbami jeśli boisz się o swoją głowę? Ja nie mam i mogę spać spokojnie.", "Nic tylko musisz zatemperować kredki, przygotować zeszyty i spakować tornister, a od środy wrócić do szkoły na język polski.", "Zdrowy rozsądek kontra zacietrzewieniu politycznemu nie ma żadnych szans". "Na szczęście masz pewnie jeszcze w szafie jakiś plecaczek i razem z kolegą Apraho możesz wrócić na zajęcia języka polskiego", "zgrywasz jakiegoś upośledzonego trolla, który "nie wie" w temacie politycznym. Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj i dalej wierz w Jareczka", "Przecież lewak taki ja Ty świetnie odnalazłby się w tamtej propagandowej rzeczywistości"?
Prawda że piękny przykład "erupcji emocji i kompleksów"? Zakładając konsekwencję w rozumowaniu to jako autorowi tych zdań koledze emj10 nie pozostaje nic innego jak zagłosować na PiS (bo to przecież: "pisowcy tak mają"). No chyba że kolega cierpi na chorobę typową dla "młodych, wykształconych (i dodajmy paranoicznie zarozumiałych)",objawiającą się wiarą w to że na "erupcję emocji i kompleksów" cierpi tylko plebs, natomiast oni sami są z definicji "zdroworozsądkowi i kulturalni".

Cytat:
No tak, "puki" co z analfabetyzmu, albo dysleksji jak kiedyś tłumaczył swój niski poziom językowy wasz mentor partyjny i forumowy nie potraficie się wydostać
Pomijając drobny szczegół, że wiązanie dysleksji z "niskim poziomem językowym" wskazuje na kompletną ignorancję autora takiej opinii (wystarczy sprawdzić ilu pisarzy i publicystów było dyslektykami) to trudno nie zauważyć że podobna argumentacja jest znakomitym przykładem na to w jak błyskotliwy i inteligentny sposób "młody, wykształcony" radzi sobie gdy "już nie daje rady" nie używając "erupcji emocji i kompleksów". Pogratulować. Wszyscy są pod wrażeniem.

To tyle jeśli chodzi o krótki komentarz do uwag, które był uprzejmy zamieścić na mój temat użytkownik emj10. Korzystając jednak z okazji pozwolę sobie (ma nadzieję że Arapaho nie obrazi się o to że pozbawię go części przyjemności obśmiania bełkotu produkowanego przez nieocenionego emj10) przypomnieć użytkownikom stare dzieje, kiedy emj10 z obawy przed wyśmianiem trzymał sie z daleka od tego tematu. I proszę co mamy:

Cytat:
Zarabiam więcej niż godnie i liczę, że tuż po 30-stce będzie mnie stać na przejście na własną emeryturkę i to nie za 1500 zł miesięcznie,
O ile dobrze sobie przypominam to mamy w tym temacie do czynienia z drugim przypadkiem w którym użytkownik jest na tyle "bezpośredni" że pozwala sobie na chwalenie się swoimi dochodami. Tym pierwszym był Szpen. Nasi przodkowie mówili o takich "wart Pac pałaca". Z dobroci serca poradzę Ci drogi użytkowniku emj10 abyś więcej nie szedł tą drogą. Mniejszy obciach zrobisz w towarzystwie wchodząc z butami wypchanymi słomą niż chwaląc się swoimi "dochodami".

Cytat:
Wsparciem nigdy PSL nie obdarzałem i również nie uważałem się za zwolennika tej partii (w wyborach samorządowych prowadziłem dwukrotnie kampanię przeciwko PSL, aby zmarginalizować jej wpływy na wsi), a odkąd miałem czynne prawo wyborcze głosowałem na Janusza Piechocińskiego, którego znam od dziecka jako znajomego rodziny z uczelni.
No patrzcie Państwo: to prawie tak samo jak Michnik. Też nie był zwolennikiem PZPR ale gdy przyszło wybierać to zdecydował się na "znajomych rodziny których znał o dziecka". A że przez przypadek byli z PZPR? No cóż. Taka karma. Gdy czytam taki bełkot to przypomina mi się Clintom który co prawda palił trawkę ale się nią nie zaciągał. Biedny emj10 nie wiedział że Piechociński jest w PSL. Socjalizm tak wypaczenia nie!

Cytat:
Natomiast popieram w dużej mierze ich program skierowany w stronę wsi, społeczności lokalnych i małych ojczyzn.
Ciekawe czy akurat w tej części która dotyczy obsadzania pociotkami stanowisk w administracji państwowej i chędożenia niewiast w zamian za posadę. Bo przecież właśnie taka jest PSL-owska praktyka: "programu skierowanego w stronę wsi, społeczności lokalnych i małych ojczyzn."

Cytat:
W najbliższych wyborach będę jednak wspierał prawdopodobnie Wiplera jeśli nic się nie zmieni i to nie tylko udziałem w wyborach. Zobaczymy jak to będzie wyglądało już przy ewentualnych wyborach na prezydenta Warszawy.
Jestem w związku z tym bardzo ciekaw czy kolega emj10 będzie protestował gdy dotychczasowi kolesie z PSL będą na jego widok mruczeli pod nosem o "szczurach uciekających z tonącego okrętu"? Poza tym myślę że ze swoją mitomanią, w szeregach partii Wiplera emj10 znajdzie się wyśmienicie: a to doliczy jakieś podpisy na arkuszach poparcia dla kandydata na prezydenta, a to "podrasuje" wyniki badań sondażowych (przecież Przemek lubi właśnie takich). O poznańskich kumplach z Ruchu Palikota nie warto nawet wspominać. Zresztą obstawiam że już niedługo emj10 będzie miał okazję w ramach partyjnych spotkań poznać osobiście i polubić naszego Szpenia a kto wie może i Asa. Wart Pac pałaca.

Dziękuję za uwagę. Bez odbioru.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.09.2013 o godz. 01:45.