Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2013, 12:31
Demony wislaka68, którego dopadł kryzys wieku średniego widzę, że nie opuszczają tego forum. Szkoda, że przejąłeś jego rolę, ale widać pisowcy już tak mają, że w momencie gdy nie dają rady to następuje erupcja emocji i kompleksów.

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Aha...kto to pisał o światach równoległych? . Możemy o temacie bezpieczeństwa porozmawiać na różnych poziomach .Zapraszam kolege do Krakowa to porozmawiamy o lokalnym bezpieczeństwie, może o Pruszkowie brylującym po uniewinnieniach na bankietach w twoich okolicach , może o bezpieczeństwie finansów obywateli ? mówi coś AmberGold, może o bezpieczeństwie polityków (napad na biuro poselskie PISu), może o bezpieczeństwie głowy państwa ,może o skutecznych działaniach w sprawie Olewnika i Wieczorkówny, a może o zaskakująco "przypadkowej " fali samobójstw - od Leppera, przez Petelickiego (który tak był zdesperowany że poszedl do garażu i musiał klęknać w kącie żeby go kamera nie nagrała jak sobie strzela w głowę) , chorążego Musia,szyfranta Zielonke po niewyjasnione zabójstwa Krzysztofa Knyża,prof.Marka Dulinicza czy Dariusza Szpinete.

Jestem wprost przekonany że bezprawne zatrzymania Starucha , zatrzymania fanów Jagielloni pod urzędem miejskim,zatrzymania Grzegorza Brauna, setek kiboli za odpalanie rac i antyrządowe transparenty, czy wyłapywani podczas prowokacjii np.na marszach niepodległosci uczestnicy mają znaczący wpływ na twoje wyniki badań sondażowni. Na poważnie to nie rozśmieszaj mnie z tymi sondażami, ty wiesz jakie wyniki miała KBW,UB,milicja i SB od 1945 do 1989 roku?! 120% skuteczności i skutecznośc nadal rosła.!
Słabo się wysiliłeś jeśli jedynymi przykładami na to, że w Polsce jest niebezpiecznie są przykłady walk służb i zabójstwa na zlecenie polityczne. Może jednak masz coś wspólnego ze służbami jeśli boisz się o swoją głowę? Ja nie mam i mogę spać spokojnie.

Sprytnie też połączyłeś osoby Iwony Wieczorek, Krzysztofa Olewnika i choćby Andrzeja Leppera. Rozumiem, że chcesz wywołać psychozę strachu pokazując przykład nierozwiązanej zagadkowej śmierci, w której motywy polityczne, biznesowe i gangsterskie mogły jak najbardziej wchodzić w grę z kontrastującymi się z nim sprawami uprowadzenia i prawdopodobnie samobójstwa, albo zabójstwa tak odsądzanego od czci i wiary na poprzedniej stronie prominentnego polityka. Sprytne, ale jakże naiwne.

Sam mógłbym podać sąsiedzki przykład z ulicy Sławkowskiej w Wołominie, gdzie w kwietniu bieżącego roku doszło do morderstwa matki i córki oraz powieszenia sprawcy tego zdarzenia - konkubenta. Głośna sprawa, po której nasz pisowski burmistrz Madziar próbował zamieść sprawę pod dywan (brak zainteresowania rodziną ze strony odpowiednich instytucji) kładąc kostkę na całej dotąd pływającej pod wodą ulicy i zamieniając menelską okolicę przy szubienicy nad stacją PKP w porządny kawałek miasta. Zrobił to wg. mnie bezsensownie, bo nikt myślący racjonalnie nie miał o to do niego pretensji. Co w tamtym przypadku zmieniłoby posiadanie broni przez tą matkę? Obroniłaby się przed konkubentem, czy któreś z dzieci zastrzeliłoby sprawcę napaści? Naiwność ludzka nie zna granic, ale cóż poradzić.

Sprytnie też próbujesz wciągnąć mnie w wątki kibicowskie, abym musiał stanąć w obronie Tuska, policyjnej mafii i wszelkiej maści prowokacji. W odpowiednim temacie, który był na tym forum swego czasu chyba wystarczająco opisałem swoją opinię na temat propagandowej "walki z kibolstwem" w wykonaniu Tuska. Ta opinia ta ma się jednak nijak do tego, że świadek koronny to wielce wadliwa instytucja przez, którą Staruch musiał spędzić wiele miesięcy w areszcie, gdyż przed niewiarygodnymi zeznaniami świadka koronnego normalny obywatel nie ma jak się obronić. Grzegorza Brauna, który kolejny raz urządzał manifestację polityczną wchodząc na miejsce ekshumacji nie zamierzam w żaden sposób bronić. Dobrze wiedział na co się pisze chcąc nagrać działania prokuratury i policji, których nie miał prawa nagrywać. Przerost formy nad treścią w wykonaniu policji ewidentny, ale nie sądzę, aby Braun nie spodziewał się żadnej odpowiedzi na swoją prowokację. Inne przypadki to większości, albo dalsza propaganda w wykonaniu Tuska i służb, która ma na celu ochronić państwo przez "kibolami i faszystami" chroniąc jednocześnie wszelkiej maści lewaków z wyborczej, antify i "nigdy więcej", albo zwyczajne nadużycia ze strony policji, które były, są i będą, ale nie mają ścisłego powiązania z bezpieczeństwem szarego Kowalskiego. Próbowałem też wkręcić mnie w ustosunkowanie się do prowokacji służb w cywilu podczas MN, czy to w 2012, czy szczególnie w 2011 roku, gdzie dochodziło do różnych zdarzeń. Nie wiem na ilu MN byłeś, ale dobrze wiesz, że bez prowokacji też dochodziło do różnych zdarzeń z trzech, a nie z dwóch stron (ostatnio choćby na Placu Bankowym i to bez udziału tzw. prowokatorów). Myślisz, że posiadanie broni, czyli wśród tych dziesiątków tysięcy broni choćby 500 pistoletów po stronie protestantów poprawiłoby ich bezpieczeństwo? Mylisz się, bo byłoby dokładnie odwrotnie. Ofiary śmiertelne masz jak w banku.

jakże bym sie spodziewał innej odpowiedzi od zwolennika psl może ci dadzą kolejna plakietkę za zasługi w umacnianiu rodzinno- strażackiej niezachwianej władzy urzędów gminnno-powiatowych.A nuż jakieś stanowisko ....
Nie musisz się się bać o moje zera na koncie, ale jak już jesteś tak ciekawy to stanowisko, czy to od PSL, czy od PiS jak w Twoim przypadku nie jest mi do szczęścia potrzebne głównie ze względu na niskie płace w samorządzie. Zarabiam więcej niż godnie i liczę, że tuż po 30-stce będzie mnie stać na przejście na własną emeryturkę i to nie za 1500 zł miesięcznie, które jest i tak większe od 200 zł, których nie dostaje do ręki niedoszły sołtys

Wsparciem nigdy PSL nie obdarzałem i również nie uważałem się za zwolennika tej partii (w wyborach samorządowych prowadziłem dwukrotnie kampanię przeciwko PSL, aby zmarginalizować jej wpływy na wsi), a odkąd miałem czynne prawo wyborcze głosowałem na Janusza Piechocińskiego, którego znam od dziecka jako znajomego rodziny z uczelni. Natomiast popieram w dużej mierze ich program skierowany w stronę wsi, społeczności lokalnych i małych ojczyzn. W najbliższych wyborach będę jednak wspierał prawdopodobnie Wiplera jeśli nic się nie zmieni i to nie tylko udziałem w wyborach. Zobaczymy jak to będzie wyglądało już przy ewentualnych wyborach na prezydenta Warszawy.

O żesz . Piękna propagndowa przemowa ...heh.Ja chcę Albanii ? bo z Białorusią to może i bym chciał federację jak Aleksandra Ł.wystrzelą na Marsa
Łukaszenkę na Marsa? Przecież lewak taki ja Ty świetnie odnalazłby się w tamtej propagandowej rzeczywistości. Jareczek Kaczyński musiałby się długo jeszcze uczyć, żeby wprowadzić taki socjalizm w Polsce jak u braci na Białorusi. Tam mało kto narzeka na władzę i z wynikami wyborczymi na poziomie 80% nie ma żadnego problemu. Bezpieczeństwo? Jak najbardziej

To mnie uspokoiłeś . Jeśli PRZEJEŻDZAJĄC przez Albanię zdąrzyłeś przeanalizować jej bezpieczeństwo wewnetrzne to szacun.Nie mogę się z toba równać.
Jeśli bycie przejazdem mylisz z przejeżdżaniem przez jakieś państwo to "Polska być trudna język". Nic tylko musisz zatemperować kredki, przygotować zeszyty i spakować tornister, a od środy wrócić do szkoły na język polski.

Mam odczucie, że w żaden sposób nie można się dogadać z osobą, która zwyczajnie inaczej definiuje poczucie bezpieczeństwa, polityczne, a nie patrząc na własne podwórko. Zdrowy rozsądek kontra zacietrzewieniu politycznemu nie ma żadnych szans.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.09.2013 o godz. 12:38.