No taki mecz musiał przyjść i może dobrze że skończyło się 0:0.
My kibice lepiej ten mecz zapomnijmy - treneiro niech go obejrzy 5 razy.
Po meczu z Lechem napisałem, że nie wiem czy Wisła taka mocna czy Lech taki słaby.
Dziś wiem: druga ewentualność ....
Z pozytywów: zero z tyłu i kilka naprawdę ładnych akcji z pierwszej piłki.
Michał Miśkiewicz - 7 - tak naprawdę nie miał setek (jedyną wybronił Głowacki

) ale bronił pewnie i poprawnie nogami ..
Łukasz Burliga - 5 - słabo zwłaszcza do przodu ale bez jakiejś " kichy"
Arkadiusz Głowacki, - 6 - tam gdzie bocznych powyprzedzali "Portowcy" był Głowa. Parę razy wyprowadzony w pole. Nie wiem czy zasłużył na karny bo nie było ruchu ręki lub świadomego zwiększania powierzchni ..
Marko Jovanović - 7 - Chyba najlepszy piłkarz Wisły
Gordan Bunoza - 5 - w pierwszej połowie ogrywany niemiłosiernie ..w drugiej poprawnie
Michał Nalepa - 3 - bardzo słaby występ człowieka na którego liczę i który potrafi grać lepiej. Gdy złą pierwszą połowę zaczął tuszować dobrą drugą , przytrafiła mu się strata ( ok 90 minuty) za którą Smuda go pobije bidonem ...
Rafał Boguski - 4 - 1 dobre wejście i prawie asysta do Brożka ... cała reszta meczu widać dobre zamiary i fatalne wykonania, jakby brak siły by dobrze dograć, wyprzedzić przeciwnika itp ...
Emmanuel Sarki - dobra zmiana
Michał Chrapek - 5 - trochę bezbarwny ... brak otwierających podań ..
Ostoja Stjepanović - dobre wejście
Łukasz Garguła - 5 - mógł 2 razy lepiej dograć, w jednej kontrze około 85 minuty szliśmy 5 na 3 a on kopie w przeciwnika ...
Patryk Małecki - 6 - jeden z lepszych - kilka razy się ładnie urwał, nie holował, fantastyczne podanie do Brożka w 60 minucie - niestety parę razy niedokładne dogrania kończyły akcje
Paweł Brożek - 5 Niby dynamicznie i ambitnie ale we wspomnianej 60 minucie powinien strzelić ....
P.S. Do szewskiej pasji doprowadzał mnie komentarz w NC+ jednego z facetów; w każdym zdaniu opiewał piękną grę Pogoniii w 2 połowie w której Pogoń była słabsza .............