AS82 napisał(a):

|
A ty tak czytasz bezkrytycznie te wypociny dziennikarskie z których sie dowiedzieliśmy ,że nałożenie embarga na mięso przez Rosję było sukcesem PISu ,a to że Putin wziął udział w polskich obchodach uczczenia rocznicy wybuchu II WŚ jest nazywane przez dziennikarzyne splunięciem w twarz ?! Już kiedyś pisałem na przykładzie wypowiedzi Gwiaździstego ,ze dla was jest wszystko na odwrót ,co dobre to złe , klęska to sukces ,chyba na tym polega to mityczne "samodzielne myslenie"...
|
Poważnie przeczytałeś cały artykuł? Tylko tyle z niego zrozumiałeś w swym "samodzielnym myśleniu"?
Splunięcie w twarz dotyczy nie udziału w obchodach, a prezentu który dostał nasz premier...... O tym jak wygląda normalizacja stosunków polsko - rosyjskich, świadczy np ten niedawny skandal, jakoś bardzo przemilczany w mediach poświęcających np połowę Faktów na to, czemu kibice gwiżdzą na Lewandowskiego.
Cytat:
„Polacy nie pamiętają już, że Dzierżyński i inni twórcy represyjnych organów Związku Radzieckiego byli ich rodakami". Takie stwierdzenia, w kontekście zbrodni katyńskiej, padły z ust szefa Rosyjsko-Polskiego Centrum Dialogu i Porozumienia Jurija Bondarienki. Dyskusję pod hasłem „Rosja i Polska: historia, która utrudnia wzajemne zrozumienie” zorganizowała agencja prasowa RIA Novosti.
Do dyskusji, którą nazwano „okrągłym stołem” zaproszono jedynie rosyjskich ekspertów.
Już w zaproszeniu do udziału w tym przedsięwzięciu napisano: „rusofobia była i pozostaje podstawowym instrumentem w kontaktach Warszawy z Moskwą”.
|
Cytat:
Z inicjatywą utworzenia Centrum Rosyjsko-Polskiego Dialogu i Porozumienia oraz bliźniaczej placówki w Polsce, czyli Centrum Polsko-Rosyjskiego Dialogu i Porozumienia, w czerwcu 2009 r. wystąpiła polsko-rosyjska Grupa do Spraw Trudnych. Ideę utworzenia centrów w kwietniu 2010 r. poparli premierzy Polski i Rosji, Donald Tusk i Władimir Putin.
6 grudnia 2010 r., podczas wizyty prezydenta Rosji Dmitrija Miedwiediewa w Polsce, podpisano list intencyjny w sprawie powołania placówek.
Centrum Rosyjsko-Polskiego Dialogu i Porozumienia powołano do życia dekretem prezydenta Miedwiediewa z 14 października 2011 r. Formalnie rozpoczęło działalność 1 stycznia 2012 r.
|
http://tvp.info/informacje/swiat/mos...lakow/10748967
http://www.msz.gov.pl/pl/aktualnosci...623C4B.cmsap2p
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"