Smuda napisał(a):

"Nie mamy czasu dłużej testować Brazylijczyka. Dzisiaj będzie decyzja odnośnie jego przyszłości. Podczas treningów raczej mnie nie przekonał. Jeżeli on do nas nie dojdzie to zostaniemy z tą kadrą, którą mamy. Cieszę się z transferu Guerriera. To będzie dla nas wzmocnienie, widać to już na treningach. Mieliśmy wybranych przez skautów super zawodników, ale nie było nas na nich stać. Musimy poczekać do grudnia. Trzeba prosić Pana Boga, żeby omijały nas kontuzje. Ten czas będzie również szansą dla młodych."
Cała konferencja: wis.la/hiyew
|
Po przeczytaniu tego fragmentu od razu mi się przypomniała sytuacja z jednej z poprzednich firm w których pracowałem. Chodzi o akcję gdy szef kazał koledze zorientować się w cenach nowych samochodów bo kończył się leasing dotychczasowych. Owy kolega zatem ambitnie podszedł do zadania i licząc skrycie, że wreszcie będą jakieś dobre samochody. Pojeździł więc po salonach VW, Peugeota, Citroena, Opla i coś tam wymyślił ( Golf, C4, 307, Astra III ). Przedstawił informacje szefowi i nie minął miesiąc jak szef kupił... Fiaty Panda.

Nie ma to jak pracownik dobrze rozumiejący aktualną sytuację firmy i oczekiwania przełożonego