Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2013, 21:03
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ogolnie to chce go nie slyszec.

sluchając meczu nie patrzac w ekran mialem wrazenie ze slucham Barcelony (Lech) grajacej z Numancią (my)
Nie mam pojęcia o czym mówisz. Chyba oglądałeś inny mecz. Przed chwilą obejrzałem spotkanie jeszcze raz i w ucho wpadły mi takie komentarze Węgrzyna (gdy mówił ogólnie o grze zespołu):

"O tą jedną bramkę Wisła jest lepsza. Więcej tych sytuacji stworzyła. Tutaj też taką większą agresję widzimy w grze piłkarzy Wisły Kraków" (30:28, tuż po karnym)
"Bardzo dużo tych prostopadłych piłek próbuje grać Wisła Kraków i dobrze, bo sporo tych piłek przechodzi, sporo się udaje" (33:16)
"Podoba się Wisła. Ja pierwszy raz w sezonie oglądam Wisłę Kraków na żywo i muszę powiedzieć, że jest to widok naprawdę bardzo przyjemny" (36:54)
"Myślę że Lech jest trochę też zaskoczony tą agresją, tą dobrą grą Wisły Kraków, bo naprawdę, na początku te pierwsze minuty jeszcze akcja za akcję, to teraz Wisła ma tutaj coraz większą przewagę."(39:43)
"Brawo. Brawo. Widzimy Wisła podchodzi wysoko i dobrze, bo tutaj za chwilę można mieć piłkę. Tak jak teraz. Tak trzeba grać" (41:51)
"To się podoba. Widzimy kibice też są zadowoleni z tego co prezentuje Wisła. Jeżeli weźmiemy pod uwagę poprzedni sezon to to jest przepaść (...) Chodzi o styl. Chodzi o jakość, o zaangażowanie. Wcześniej tego nie było. Drużyna jest zmobilizowana. Wiedząca co ma grać." (43:19)
"Ależ Wisła jest w formie! Ale Garguła ma formę!(...) Naprawdę doskonale. 2:0 to jest ten wynik na który Wisła zasługuje. (...) Po tych 10 - 15 minutach gdzie była wymiana ciosów (...) Lech siadł, Lech nie walczy. Wisła jest tym zespołem, który dominuje w tym meczu." (po golu na 2:0)

"Te statystyki trochę przekłamują, bo jednak Wisła była w pierwszej połowie zdecydowanie lepsza" (w przerwie meczu, o statystykach strzałów i posiadania)
"Wisła nie ma słabych punktów. Dzisiaj każdy piłkarz robi to co należy do niego. Natomiast w Lechu widzę kilka słabych punktów" (W przerwie, gdy piłkarze wracali na boisko)
"Brawa za tą sytuację. Brawa dla Lecha Poznań, bo wyszli wysoko. Są pod polem karnym Wisły Kraków i stwarzają sytuacje." (48:38, po strzale Ubiparipa)
"Jestem pełen podziwu dla gry Wisły Kraków. (...) Ten zespół jest w stanie powalczyć o najwyższe cele" (54:48)
(o drugiej połowie meczu) "Zdecydowanie lepsza gra Lecha, natomiast też bardzo dobra gra w obronie Wisły" (69:57)
"Dobra akcja, dobry moment Wisły Kraków, bo do tej pory w drugiej połowie to Lech przeważał, był przy piłce, miał więcej z gry" (79:03)
"Głęboko teraz bronią się piłkarze Wisły Kraków. Bym powiedział nawet zepchnięci trochę do defensywy" (80:54)
"Brakuje mi tego, że wchodzą w taki tłok piłkarze Wisły Kraków (...) nie szukają miejsca z drugiej strony. Pasowałoby takie crossowe podanie, żeby taka była większa jakość. Żeby było widać że to jest solidny jakościowy zespół" (83:24)
"Walczą piłkarze Lecha o tego gola i myślę że w drugiej połowie zasłużyli na tego jednego gola, bo naprawdę grają lepiej" (95:21)

Pominąłem lub przekręciłem coś istotnego?

Indywidualnie chwaleni za ogólną postawę w meczu (nie za pojedyncze zagrania) byli: Burliga (przynajmniej 3 razy), Bunoza, Chrapek (z 3 razy), Głowacki i Kamiński, a krytykowani Ubiparip (z 3-4 razy), Możdżeń, Pawłowski i Stjepanović.

Przy jaskółce Ślusarskiego powtórzył kilka razy że był kontakt i z tonu głosu można było wywnioskować, że uważa to za sytuację kontrowersją.

To by było na tyle. Nie wiem, naprawdę nie wiem, skąd biorą się te opinie o stronniczości Węgrzyna.
Ostatnio edytowane przez jova : 26.08.2013 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując