Wyświetl pojedynczy post
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2013, 12:03
Dobrze, że mam urlop, bo tak zapiłem, że dopiero wstałem Za to kocham piłkę nożną! Piłka jest dokładnie taka jak życie, raz jest tragicznie, a raz wspaniale. A najlepsze są te momenty, kiedy się powstaje z kolan. I teraz przyszedł taki moment! Obudziły się we mnie te wspaniałe wspomnienia. Ten rok '98 i wielkie odrodzenie po spadku i latach szarzyzny. Teraz czuje ten sam klimat, wracamy po swoje! Wielu już odtrąbiło koniec Wielkiej Wisły, mówili, że to koniec pewnej epoki. Głupcy! Myśleli, że noc będzie wiecznie trwać, że zatrzymają wschodzące słońce! Nie da się! Dzisiaj dziesiątki pismaków przebiera nóżkami w strachu. Oni już wiedzą co się szykuje! Wyśmiewali, szydzili i kopali leżącego. A teraz leżący stanął na nogi, a oni uciekają w popłochu! Kreślili piłkarską mapę Polski bez Krakowa, ze stolica w Wawie. Hahaha! a tak się cieszyli Sory za filozoficzne wywody, ale jeszcze nie wytrzeźwiałem

Co do meczu, to puścić go piłkarzom. Jak zawsze będą grać z takim zaangażowaniem, agresją, to wybaczymy im nawet jak się nie uda wygrać. Głowacki najlepszy na boisku ( po raz kolejny w tym sezonie). Brożek super, wygrał wiele pojedynków, potrafił przytrzymać piłkę nawet jak był sam przeciw kilku obrońcom. Inteligentnie zgrywał piłkę, po prostu cudo. Guła walczył jak lew, jeszcze go nie widziałem w takiej formie. Burliga i Bunoza po bokach obrony - rewelacja! Bury zagrał w jak Cikosz w pamiętnym 4-0 z legią. A Miśkiewicz naprawdę solidny występ, mam nadzieję, że pomoże mu w nabraniu pewności siebie. Bo tego mu brakuje, jak na bramkarza jest zbyt grzeczny, a w bramce trzeba drania, tak żeby napastnicy bali się wyskakiwać do główki, jak bramkarz wychodzi o dośrodkowania. Wiem, ze to jeden mecz, że trzeba czasu itd. Jak zawsze będą grali z takim zaangażowaniem to będzie naprawdę dobrze! Nikt mi nie zabierze tej radości, wczoraj było jak za dawnych lat! Przynajmniej do następnego meczu nie chce wytrzeźwieć z tej euforii . Więc zimny prysznic nie dla mnie
Odpowiedz cytując