|
Bez dwóch zdań to był najlepszy mecz Wisły od czasu jak przyjechał tu Litex i Apoel. Najlepszy mecz na R22 od dwóch lat. Do przerwy powinno być minimum 3:0. Z meczu wynik 5:1 oddawałby różnicę klas. Jestem w szoku. Takiego tempa nie wytrzymałaby żadna drużyna w Ekstraklasie. Z taką grą Wisła zmiotłaby Molde czy Steauę. Ja wczoraj widziałem trzech klasowych piłkarzy w barwach Wisły: Brożek, Głowa, Bunoza i bardzo blisko tej trójki byli Chrapek i ....Burliga co jest szokiem podwójnym.
Niestety są też słabe punkty, które na dłuższą metę nakazują zachowanie dużej ostrożności. Fatalny jest Stjepanović, sabotował kontry Małecki, beznadziejne decyzje podejmował Sarki, który w tej rundzie zupełnie nie przekonuje. Kolejny słaby punkt to ławka.
Brakuje Sobola za Macedończyka. Brakuje takiego Wilka na ławce. Brakuje lepszych skrzydłowych i zmiennika dla Brożka. Ale cieszmy się tym co było wczoraj bo takiego meczu dawno nie widzieliśmy. Wisła była wyśmiewana jeszcze 2 miesiące temu za testy studenciaka a dziś po raz pierwszy od dwóch lat cała liga musiała poczuć pewien niepokój, że koszmar dla nich może powrócić.
Cieszmy się póki nie ma kontuzji i nie ma kartek. Naprawdę to był wielki wieczór na R22 i zazdroszczę wszystkim, którzy byli na stadionie.
Ostatnio edytowane przez thechris : 26.08.2013 o godz. 09:12.
|