Wyświetl pojedynczy post
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2013, 16:38
Powiem wprost, że nie kibicuję Legii w Pucharach. Zdarzały mi się wyjątki, by jakieś mecze oglądać, w których bywałem neutralny.

I takie, w których Legii kibicowałem. Jako polskiemu klubowi. To były sprawy dotyczące honoru Polaka. Takie jak choćby i mecze z moskwiczanami.

To, że kibicuję przeciwnikom Legii nie jest kwestią jakichkolwiek "niesnasek" na linii Kraków - Warszawa a dotyczy tylko i wyłącznie Legii Warszawa. Gdyby o LM grał Marymont Warszawa to pewnie kibicowałbym Marymontowi.

Zważywszy, na moim zdaniem dostrzegalny często obrazek w mediach, "pompowania" legijnego balonika uważam, że po potencjalnym awansie Legii do Ligi Mistrzów, japy dziennikarskie nie zamkną się w "ochach i achach" przez następne kilkadziesiąt lat. Nie oglądam co prawda TV od kilku lat ale z przerwą na mecze piłki nożnej i nie zdzierżyłbym prolegijnego onanizmu wychodzącego z każdego sportowego kanału

Z jakich jeszcze przyczyn jestem przeciwko Legii w LM? Z przyczyn finansowych. Jeśli Legia wejdzie do fazy grupowej, to sądzę, odskoczy całej ligowej kopanej na odległość lat świetlnych. Ergo: biorąc pod uwagę wiślackie trudności obecne, to zdobyć Mistrza Polski wygrywając fotel lidera z tak silną finansowo po zastrzyku europejskim Legią będzie w najbliższym czasie wysoce nieprawdopodobne choć cuda się zdarzają, dobra passa kiedyś się kończy a ja jestem optymistą.

Jako Wiślak, życzę więc Legii aby z Rumunami zwyczajnie odpadła.
Ostatnio edytowane przez yarow : 23.08.2013 o godz. 18:04.
Odpowiedz cytując