Wyświetl pojedynczy post
Yossarian
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2013, 12:37
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Tak naprawde nie chodzi o Diaza bo on nie jest naszym pilkarzem. Mam go głeboko w powazaniu i niestety nigdy nie dostrzegłem tego co moze ty dostrzegłeś. Może to moja wada, całkiem możliwe ja temu nie przeczę.

Sedno sprawy to nasz Chavez. No jak ja czytam teksty że on jest hujowy i za duzo zarabia, powinno się go wyjebać itp itd to ok, ktos go nie lubi , rozumiem.
Ale nic nie pod....ia jak takie opinie pojawiają sie po słabym pierwszym meczu. Jakieś oskarzenia o przegrany mecz, lincz za sanki(zwał jak zwał) czy podobne wymoczki.
Do kogoś nie dociera że mecz trwa 90 minut, że mozna bylo strzelac 2,3,4,5 bramek i wtedy spać spokojnie . Nie dociera ze przegrywa druzyna, ze indywidualne błędy sa bledami druzyny i były i beda wystepowac zawsze.
Jakies żale ze za duzo zarabia? Nosz ....a a to on sobie tyle placi? Lament kierowac do klubu a nie do pilkarza. Tym bardziej ze nie opierdala sie czy symuluje gre zeby odbierać mu to na co pracuje.
Powielanie bzdur po Smudzie że naz kadre jezdzi...no ja .......e a co ma nie jezdzic? Trabi się ze repra to zaszczyt i obowiazek...szkoda ze tylko w polskiej. ta?
Jesli ma powołanie to fajnie ze jedzie, tak ....a jest na calym swiecie. Bogatsze kluby zostaja bez kadry jak jest repra i nikt nie lamentuje.
Ze daleko? Brazyli i Argentyna tak samo...i co maja niejezdzic? To nie jest zadnym problemem. Zarzuty ze nieprzygotowywal sie z druzyna...no a jak jest Euro to ile pilkarze sa na zgrupowaniach ? 2-3 tygodnie! A ze ich czempionat koliduje czasami z ekstraszmatą to trudno. Na puchar afryki angielska liga traci mnóstwo pilkarzy na miesiac i gra sie dalej. Masz takiego pilkarza bo sam sobie go kupiles wiec szanuj jego obowiazki.
Pewnie nawet niema świadomości ille osob na świecie dzieki Chavezovi usłyszalo o Wiśle Kraków. Pewnie to jest glowny temat w tamtych relacjach, kluby i eropejska pilka w jakich wystepuja tamtejsi pilkarze.

Cieszmy sie ze mamy reprezentanta a nie w....iajmy. A i dzieki temu cos zawsze do kasy klubu wpada od federacji. Chavez kolo głowy jest jednym z najlepszych obrońców w polsce.To jest stoper a stoper własnie taki ma byc. Ciężki techniczne , żeby przypadkiem mu do głowy nie przyszło rozgrywać na ostatniego i silny, rosły do odbijania , jak sciana.

Jestem pewien ze na kazdej odprawie, Chavez jest odradzany w pojedynkach 1na1 czy biegowych wyscigach do pilki. Jak juz to zeby w polu karnym czekac na interwencje i karnego. Choc i w prokurowaniu 11 nie wybija sie przed szereg.
No piekna laurke mu napisales
Zeby nie bylo,tez uwazam ze na polskie warunki Chavez to konkretny grajek a np.w meczu z Litexem w Krk zagral tak ze kopara opadli mi ( i nie tylko mi)do samej ziemi.Problem Chaveza jest nastepujacy-jezeli jestes "supercrack" ,talent czystej wody etc. mozesz traktowac gre w pile jako temat poboczny i realizowac sie w inny sposob.Jesli jednak bozia talentu poskapila to wypadaloby skoncentrowac sie na futbolu jako na glownej metodzie zdobywania kasy do posmarowania chlebka.Niestety jesli bujasz sie pomiedzy gra w pile,ewangelizacja,walka o zalegla kase i Bog wie jeszcze czym to efekt jest wypisz wymaluj jak u Osmana,ktory ma predyspozycje zeby w tej smiesznej lidze rzadzic i dzielic ale ale ostatnio niestety dziaduje.Nie usprawiedliwia to oczywiscie tych ktorzy odsadzaja go od czci i wiary , bo moze byc tak,ze Glowa jak to Glowa sie posypie i Chavi czy chcemy czy nie chcemy bedzie musial go zastapic bo Nalepa to wg.Franza DP a Czekaj jeszcze sie leczy.To w koncu nasz zawodnik i w trudnych chwilach pasowaloby go wesprzec a nie jechac po nim jak po burej suce.Tutaj w pelni sie z toba zgadzam.
Odpowiedz cytując