Wyświetl pojedynczy post
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2013, 15:26
Drozd napisał(a):Wyświetl post
1) Kosztem pis wziąwszy retorykę prezentowaną przez Twojego ideowego kolegę. Zgadzam się że RN ma pole do popisu wśród dotychczas niegłosujących i przede wszystkim otumanionych lemingów. Dziwi mnie więc nachalne wciskanie "mądrości" dotyczących pis żywcem wyjętych z ulotek palikociego lewactwa. Wyjaśnisz mi cel?

2) A Gilowska co robiła? Szydełkowała? W gospodarce pis zrobił tyle, że mimo indolencji rudego uniknęliśmy recesji. Na jakiej podstawie twierdzisz że AL i RG byli figurantami? Przecież sami obsadzali stanowiska w ministerstwach. Roman wdrażał pomysły zmiany kanonu lektur czy nie? Też zaczynasz powielać propagandę szmatławca jak kamikaze?

3) Jakiej akcji ze smoleńskiem w tle? Co znaczy "rzetelnego wyjaśnienia". Przecież wszystko jest wyjaśnione, "prezydent poprzez pijanego generała zmusił niedouczonych pilotów do lądowania we mgle, bo chciał zacząć kampanię wyborczą" mam ci wkleić instrukcję dla lemingów z przed miesiąca? Kto twierdzi inaczej jest z "sekty smoleńskiej". Zapytaj "prawicowego" kolegę to Ci wytłumaczy.

Dopóki wśród KNP czy RN będą się pojawiać kwiatki typu kamikaze ciężko będzie mi uwierzyć, że nie jest to kolejna próba rozbicia szans na pogonienie nocnej zmiany.
1) Jak sie powiedzialo A trzeba powiedziec B. Ruch bedzie startowal w wyborach i licze na wynik miedzy 7 a 10%. Owszem zabierze tez troche PiSu, glosujacych na niego na jako mniejsze zlo, jak i czesciowo Platformy oraz "niezagospodarowanych". Co do retoryki palikociarni to oni sa bezideowi, najblizej im do anarcholibertarianizmu ale to tez w zaleznosci o ktorej bedzie przeprowadzany sondaz bo godzine pozniej juz beda komunistami. Nie mozna inaczej wytlumaczyc logiki tego ugrupowania jak tylko uzywajac stwierden typu koniunkturalizm i populizm.

2) Z Gilowska to jest tak: jak na warunki pracy, a raczej ciagle utrudnienia, zrobila kobieta kawal dobrej roboty. Oczywiscie nie jest to dokladnie to czego bym od niej oczekiwal ale musze jej przyznac ze na owczesne okolicznosci radzila sobie calkiem dobrze.

3) Bo patrzac z perspektywy czasu wypadek prezydenckiego samolotu byl tylko czescia skladowa wszystkiego co potoczylo sie dalej. Idac dalej nie mogac sprowadzic wraku i porzadnie go przebadac opieramy sie na spekulacjach i polprawdach. Nie ma tez pewnosci czy probki posiadane przez prokurature nie zostaly juz odpowiednio spreparowane. Rosjanom jest na reke destabilizacja w Polsce i nawet jesli to nie oni bezposrednio spowodowali ten wypadek to z luboscia odgrywaja takiego co moglby to zrobic. Idealny straszak dla innych "podskakujacych" zbyt wysoko politykow panstw w tzw"rosyjskiej streefie wplywow". A co do "polskiego wymiaru sprawiedliwosci" - ja temu zwyczajnie nie wieze. Trzeba odkomuszyc sadownictwo i prokurature najszybciej jak sie da zarowno z dzialaczy starej daty jak i dyspozycyjnych mlodych.

kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Cały ten Ruch Narodowy jest tam wewnątrz podzielony na grupy konserwatyści, liberałowie (prawica) i socjaliści (lewica coś jak pis w domyśle). Dlatego myślę, że należałby poczekać w którą stronę pójdzie ten cały ruch i dopiero ocenić. Zresztą na ich stronie jak jakiś czas temu przeglądałem są odnośniki do KNP i Pis, a wiadomo, że nie można być prawicowcem i lewakiem równocześnie.
Teoretcznie RN mialby podazac za tzw katolicka doktryna spoleczna. Niestety jest to jednak koncepcja dosc archaiczna i wymaga gruntownych modyfikacji. Dlatego ciesze sie ze jak do tej pory o sprawach gospodarczych wypowiada sie jedynie Bosak i w tym pokladam moja nadzieje na sukces. Panom Zawiszy i Winnickiemu na przyklad blizej do koncepcji korporacjonizmu, koncepcji rownie archaicznej jak i niezyciowej, ale na szczescie oni glosu co do gospodarki za bardzo nie zabieraja
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 19.08.2013 o godz. 15:42.