sanderuss napisał(a):

1) Kosztem PiS? Wez pod uwage, ze wiekszosc ludzi popierajacych RN nie glosowalaby na Pis. RN zagospodarowywyuje ten obszar ktory aktualnie jest bez swojej reprezentacji w parlamencie - prawicowych mlodych ludzi o liberalnym spojrzeniu na gospodarke i konserwatywnych pogladach. Co prawda w obecnej sytuacji tylko koalicja z PiS wchodzi w rachube bo obecnym celem jest obalenie republkiki okraglostolowej. Niestety nie sadze aby to bylo mozliwe juz w nastepnej kadencji, a to jest warunek konieczny do przejscia do kolejnych etapow naprawy Polski. Moze uda sie przepchnac JOWy chociaz cos czuje ze partia Kaczynskiego bedzie sie bronila przed tym jak tylko bedzie mogla. Bardzo wazne beda tez proby zmarginalizowania opresyjnosci obecnego panstwa.
2) Drozdzie drogi - dobrze wiemy kto kierowal rzadem Marcinkiewicza "z tylnego siedzenia" i jakimi figurantami w rzadzie byli i Lepper i Giertych. Jedyna dobra sprawa bylo to ze absolutnie pochloniety polityczna walka nie mial czasu Jaroslaw zbytnio ingerowac w gospodarke gdzie w miedzczasie Gilowska robila kawal dobrej roboty.
3) Co do calej akcji ze Smolenskiem w tle to juz ci napisalem ze do czasu rzetelnego wyjasnienia sprawy nie bede wyrokowal. Mozliwe ze byla to robota WSI a Rosjanie dozuja informacje i puszczaja falszywki bo destabilizacja sytuacji w Polsce jest im najzwyczajniej w swiecie na reke. I jakkolwiek wyjasnienie tej sprawy jest bardzo wazne nie nalezy zapominac, ze w tej chwili priorytetem jest naprawa finansow panstwa
|
1) Kosztem pis wziąwszy retorykę prezentowaną przez Twojego ideowego kolegę. Zgadzam się że RN ma pole do popisu wśród dotychczas niegłosujących i przede wszystkim otumanionych lemingów. Dziwi mnie więc nachalne wciskanie "mądrości" dotyczących pis żywcem wyjętych z ulotek palikociego lewactwa. Wyjaśnisz mi cel?
2) A Gilowska co robiła? Szydełkowała? W gospodarce pis zrobił tyle, że mimo indolencji rudego uniknęliśmy recesji. Na jakiej podstawie twierdzisz że AL i RG byli figurantami? Przecież sami obsadzali stanowiska w ministerstwach. Roman wdrażał pomysły zmiany kanonu lektur czy nie? Też zaczynasz powielać propagandę szmatławca jak kamikaze?
3) Jakiej akcji ze smoleńskiem w tle? Co znaczy "rzetelnego wyjaśnienia". Przecież wszystko jest wyjaśnione,
"prezydent poprzez pijanego generała zmusił niedouczonych pilotów do lądowania we mgle, bo chciał zacząć kampanię wyborczą" mam ci wkleić instrukcję dla lemingów z przed miesiąca? Kto twierdzi inaczej jest z "sekty smoleńskiej". Zapytaj "prawicowego" kolegę to Ci wytłumaczy.
Dopóki wśród KNP czy RN będą się pojawiać kwiatki typu kamikaze ciężko będzie mi uwierzyć, że nie jest to kolejna próba rozbicia szans na pogonienie nocnej zmiany.
kamikaze napisał(a):

Pis podzielił się władzą, bo nie mieli wyboru, ale zaraz potem zaczęli kopać dołki pod koalicjantami, w który sam wpadli. Zostali skarceni za swoją pychę, byli pewni, że zdobędą większość dlatego zdecydowali się na wybory, ale wyborcy wybrali PO, które rządzi po dziś dzień.
Oczywiście, że kamikaze dbałby o interesy Polski i tylko Polski, a nie Izraela czy Ameryki. Chyba, że będzie się nam to opłacało. Kocham ten kraj, ale nienawidzę tego państwa.
|
Sadzisz tekstami jak rasowy leming

. Cieszysz się że PO rządzi po dziś dzień?

Niech rządzi po wsze czasy, co drogi kamikaze? Bo jak wygra pis to będzie wojna domowa.
Dasz przykład tego dołka wykopanego przez PiS? Czy w smsie nie sprecyzowali ...
"
Zostali skarceni za swoją pychę, byli pewni, że zdobędą większość dlatego zdecydowali się na wybory" chłopie to już przestaje być śmieszne. Siedzisz pod łóżkiem Kaczyńskiego, że wiesz czego był pewien? Mam ci wkleić Twoje żenujące teksty wydrukowane w gw? Twoje prawicowca

.
Tak oczywiście że by dbał, Jaruzelski też dbał, bolszewicy też chcieli dbać. Tekstem o "sekcie smoleńskiej" zdemaskowałeś się ostatecznie. Poproś o zmianę ...