Wyświetl pojedynczy post
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2013, 12:51
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Co do Kałużnego , to miał wszelkie zadatki na piłkarza dużego formatu. W naszej lidze przez pewien czas był takim. To, że wystrychnął na dutka Legię i przyszedł do nas ze względu na kasę czy nie ogólnie wtedy wszystkich cieszyło, że taki zawodnik razem z Wisłą zagrał na nosie Legii.
Ja napewno mam w pamięci jego 2 bramki na Legii, gdzie wygraliśmy 2:1 a po drugim golu jak przebiegł przed Żyletą pokazując im numer na koszulce to miejscowa publika toczyła pianę z ust wyzywając go niemiłosiernie. Po 1 bramce w naszym nabitym sektorze był taki szał, że na samo wspomnienie mam dużą sympatię do Kałużnego.
Oczywiście jego końcówka w Wiśle to było jawne wa...ie w wuja i porcje gwizdów gdy schodził z boiska.
Ja najbardziej pamiętam gola z wiosny 98 z Polonią. Chyba Czerwiec wybijał roga, piłka trafiła do Taty przed pole karne, straszliwa bomba z pierwszej piłki odbiła się od poprzeczki i wpadła do bramki. Szczęsny bez szans. A wynik był 3-0.
wis.la/thq1u 4m 12s - to o czym wyżej
Fantastyczny jak na nasze warunki DM. Chyba najlepszy na tej pozycji w czasach TF.
A to co piszecie o jego ostatnim sezonie w Wiśle to oczywiście swoją drogą.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.08.2013 o godz. 15:38.
Odpowiedz cytując